Διυλιστήριο: Γιατί η ΝΔ θέλει να κλείσει η ΣΕΚΑΠ ;

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί η ΝΔ θέλει να κλείσει η ΣΕΚΑΠ ;Το ερώτημα είναι εξαιρετικά απλό κύριε Μητσοτάκη. Η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη μαζί με την εκλεκτή του Γιώργου Παπανδρέου κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη συνεργάζονται ναι ή όχι με την Philip Morris; Την βασική ανταγωνίστρια δηλαδή της εταιρείας ΣΕΚΑΠ;

Διότι εάν αποδειχθεί ότι στενό συγγενικό σας πρόσωπο όπως η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη αμείβεται από την εταιρεία Phillip Morris την ώρα που εσείς βάζετε το κόμμα σας να κάνει αυτό το εθνικό σαμποτάζ εις βάρος της ΣΕΚΑΠ, τότε μπορείτε κάλλιστα να χαρακτηριστείτε ως πολιτικός υπόκοσμος.

Περιττεύει φυσικά να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα δεν έχουμε τις απαντήσεις για το πόσα χρήματα απεκόμισε η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη από τον Ερυθρό Σταυρό και το Ερρίκος Ντινάν την εποχή του μεγάλου πάρτι του Ανδρέα Μαρτίνη.

Η ΝΔ Βορείου Ελλάδος διαφωνεί με τους κεντρικούς χειρισμούς του κόμματος

Την ώρα που δίνεται ανάσα στην ακριτική επιχείρηση και στους εκατοντάδες εργαζόμενους με την απόφαση του δικαστηρίου της Κομοτηνής η οποία αναστέλλει την εκτέλεση του τελωνειακού προστίμου σε βάρος της ΣΕΚΑΠ για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2008, η Νέα Δημοκρατία καλείται να χειριστεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της.

Στελέχη του κόμματος της Βορείου Ελλάδος εμφανίζονται αντίθετοι με τη "γραμμή" του κόμματος.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τοποθετήθηκε στην εκπομπή "Ανοιχτή Γραμμή" του Xanthi Channel σημειώνοντας ότι η εταιρεία γνώριζε για το πρόστιμο και επισημαίνοντας ότι όποιος αγοράζει μία εταιρεία αγοράζει και τα βάρη της.

Παράλληλα η ευρωβουλευτής τονίζει ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καταβάλει τμηματικά το πρόστιμο η εταιρεία.


Μετά την τοποθέτηση της κ. Σπυράκη, υπήρξαν διαφοροποιήσεις.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός, δήλωσε στο κανάλι της Ξάνθης ότι "η κ. Σπυράκη δεν γνωρίζει καλά το θέμα".

"Το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ που επιβάλλεται στην ΣΕΚΑΠ είναι πέρα για πέρα άδικο… Η κυρία Σπυράκη δεν γνωρίζει το θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης όταν αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ το 2013 δεν γνώριζε για το θέμα του προστίμου όπως και οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Διότι έγινε διαγωνισμός. Συμμετείχαν 4 εταιρείες σε αυτόν. Σε καμιά δεν γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη αυτού του προστίμου και ευθύνες σε αυτό έχει και το ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Θυμήθηκε πέντε χρόνια μετά να επιβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο; Η ΣΕΚΑΠ πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσει την λειτουργία της προς όφελος και της Τοπικής αλλά και της Εθνικής Οικονομίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός.

Από τη δική του μεριά, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, διαφοροποιήθηκε και εκείνος από την τοποθέτηση της ΝΔ και ζήτησε να μη σταματήσει η λειτουργία "ούτε για μία ώρα". "Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις και ας είναι από το ίδιο μου το κόμμα. Αν υπάρχει θέμα με το πρόστιμο να βρουν τους υπευθύνους να τους τιμωρήσουν και να τα πάρουν από αυτούς που το δημιούργησαν" είπε χαρακτηριστικά.


Τέλος, και ο Θωμάς Μιχόγλου, δήλωσε, στην ίδια εκπομπή, ότι πρέπει να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των ανθρώπων για να προσθέσει πως "η εργασία δεν έχει χρώματα ούτε κόμματα".

Την ίδια ώρα, το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης καλεί με ψήφισμά του για να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της ΣΕΚΑΠ, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν την αδιάκοπη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ανακοπής της διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης του προστίμου δίνει το χρονικό διάστημα προκειμένου η επιχείρηση να «ανασάνει», να συνεχίσει να πουλά τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά και να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Όπως άλλωστε σημειώνει το Έθνος, χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας πήρε κρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με το αίτημα της ΣΕΚΑΠ για «πάγωμα» πληρωμής του προστίμου. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας, προχωρώντας παράλληλα σε διοικητικές αλλαγές.
Το Δ.Σ. όρισε ως νομικό – ειδικό σύμβουλο της εταιρείας για τον χειρισμό όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την διαδικασία της πτώχευσης, τον δικηγόρο Σεραφείμ Σωτηριάδη, με ειδίκευση στα θέματα πτωχευτικού δικαίου, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. που ενέκρινε ο κ.Σωτηριάδης, ορίστηκε ως νέος γενικός διευθυντής της ΣΕΚΑΠ ο κ. Σταύρος – Κωνσταντίνος Παπασπύρου.

Πελάτης της διαφημιστικής εταιρείας της Αλεξίας Μπακογιάννη η Παπαστράτος

Στην αία relate, τη διαφημιστική εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη, ανέθεσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International Inc (PMI).

Η ανάθεση πραγματοποιήθηκε μετά από κλειστό spec. Στο πλαίσιο αυτό, η αία relate αναλαμβάνει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στρατηγικής επικοινωνίας, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος δημοσίων σχέσεων, καθώς και την ενίσχυση των ενεργειών EKE της Παπαστράτος.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας εμπιστεύτηκε μια μεγάλη εταιρεία με μοναδική ιστορία επιχειρηματικής τόλμης, αναπτυξιακής συνέπειας, καινοτομίας και προσφοράς στη χώρα. Υποδεχόμαστε το 2017 με το καλύτερο “ποδαρικό” μέσα από μια νέα συνεργασία, η οποία έρχεται να υπογραμμίσει τη δυναμική μας ανάπτυξη και αυτή τη χρονιά», επεσήμανε η Νάνση Σουρμπάτη, Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της αία relate.
Πηγή news247.gr
https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus