Διυλιστήριο: Αυτοκινητούμενο scanner ελέγχου φορτηγών και κοντέινερ εγκαινίασε ο διοικητής της ΑΑΔΕ

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Αυτοκινητούμενο scanner ελέγχου φορτηγών και κοντέινερ εγκαινίασε ο διοικητής της ΑΑΔΕ



Το Διυλιστήριο λέει : ''... Να θυμήσουμε ότι την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων για την ασφάλεια, είχαν δοθεί ως δώρο από την Αμερική, αντίστοιχα συστήματα ελέγχου, αλλά μετά τους Ολυμπιακούς, η τότε Ελληνική κυβέρνηση (μιας και η Αμερική δεν τα ήθελε πίσω), θεώρησε υψηλό το τίμημα των ανταλλακτικών με αποτέλεσμα η Αμερική να τα δωρίσει στην Πορτογαλλική κυβέρνηση και εμείς να μείνουμε χωρίς καθόλου έλεγχου για λαθραία έως το 2017 όπου δώρησε ένα αντίστοιχο φορτηγό η εταιρεία Παπαστράτος...''

Ένα νέο αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες x (x-ray) τελευταίας τεχνολογίας, εγκαινίασε το πρωί, στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργιος Πιτσιλής.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα αυτοκινούμενα συστήματα x-ray, που προμηθεύτηκε η Α.Α.Δ.Ε. για τις ανάγκες της τελωνειακής υπηρεσίας και, συγκεκριμένα, για την πάταξη του λαθρεμπορίου και την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Τα άλλα τρία έχουν τοποθετηθεί στο Τελωνείο Κακαβιάς, στο Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης και στο Τελωνείο Κήπων.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ, αξίας 2.620.920,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, υψηλής ενέργειας, το οποίο παρέχει ακτινοσκοπική εικόνα υψηλής ευκρίνειας, που μαζί με επιπρόσθετα λογισμικά υποβοήθησης αναγνώρισης στόχων, αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύ αξιόπιστο εργαλείο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Συγκεκριμένα, είναι ικανό να ελέγχει οχήματα και εμπορευματοκιβώτια μήκους έως 20 μέτρα, πλάτους έως 2,6 μέτρα και ύψους τουλάχιστον 4,5 μέτρα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, με διαπερατότητα τουλάχιστον 290mm ατσάλι και με ικανότητα πλήρους διαχωρισμού, με διακριτή και πραγματική απεικόνιση του ελεγχόμενου φορτίου σε οργανικά ανόργανα και μικτά υλικά .

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, “η προσπάθειά μας για περιορισμό του λαθρεμπορίου και για διευκόλυνση του επιχειρείν, δηλαδή για δημιουργία ίσων συνθηκών ανταγωνισμού, είναι διαρκής. Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε όλους συμμάχους. Και θέλω να ευχαριστήσω όλες τις διωκτικές αρχές, με τις οποίες η συνεργασία είναι κάτι παραπάνω από αγαστή, μέσω και του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου”.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus