Διυλιστήριο: Standard & Poor's: Η Ιταλία μεγαλύτερο ρίσκο από την Ελλάδα

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Standard & Poor's: Η Ιταλία μεγαλύτερο ρίσκο από την Ελλάδα



Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον συστημικό κίνδυνο, υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Standard & Poor's για την Ευρώπη.

Ο Jean-Michel Six δήλωσε πως εκτιμά ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές, αλλά παράλληλα εξέφρασε την αμφιβολία του για το εάν θα αλλάξει το outlook για την ευρωζώνη, σε περίπτωση που αυτό δεν επιβεβαιωθεί. «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον συστημικό ρίσκο», τόνισε.

Κατά τον Six, η πολιτική αβεβαιότητα και η χαμηλή ανάπτυξη στην Ιταλία είναι το μεγαλύτερο ρίσκο για τους επενδυτές αλλά εκτίμησε πως η εκλογή Μακρόν μπορεί να θέσει ένα «παράδειγμα» για την Ιταλία και άλλες χώρες.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι πιθανότατα θα αναθεωρηθούν επί τα βελτίω οι εκτιμήσεις του οίκου για τη Γαλλία και την ευρωζώνη μετά τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, που δείχνουν ευρεία πλειοψηφία για τον Εμ. Μακρόν.

Πηγή www.fmvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus