Διυλιστήριο: Παπαγγελόπουλος: Ετος οδυνηρών εκπλήξεων για πολλούς το 2018

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Παπαγγελόπουλος: Ετος οδυνηρών εκπλήξεων για πολλούς το 2018



Η μάχη κατά της διαφθοράς θα ενισχυθεί με ειδικούς «κομάντος» ελεγκτές.

Εκπλήξεις, «ευχάριστες για όσους διψούν για δικαιοσύνη και οδυνηρές για άλλους», για το νέο έτος υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας «κομάντος» του ελεγκτικού μηχανισμού, που θα υπάγεται αποκλειστικά στον οικονομικό εισαγγελέα και η οποία θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος σε σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων διαφθοράς και φοροδιαφυγής.

Επίσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Realnews», και αναφερόμενος στη στάση των δικαστικών στο θέμα του «πόθεν έσχες», τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών είναι απόλυτα σύμφωνη με τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, αλλά το αντίστροφο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή: «Αυτό που ξέρω είναι ότι, εάν χρειαστεί, ο Καραμανλής δεν θα διστάσει καθόλου. Αλλωστε, έχει αποδείξει ότι πάντα έβαζε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από οτιδήποτε άλλο».

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους της Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ: «Τη διαφθορά μπορεί να τη βρει κανείς παντού. Οπου δε υπάρχει εξουσία και δύναμη, ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι τα κρούσματα διαφθοράς αυξάνονται». Και πρόσθεσε: «Παρ’ όλα αυτά, οι Ελληνες δικαστές και εισαγγελείς συγκριτικά με την υπόλοιπη κοινωνία θέλω να πιστεύω έχουν πολύ λιγότερο διαβρωθεί. [...] Πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στην απονομή της δικαιοσύνης είναι η αλαζονεία, η υπέρμετρη σκληρότητα που επιδεικνύουν ενίοτε οι λειτουργοί της, καθώς και κάθε είδους εξάρτησή τους από υπέρμετρες φιλοδοξίες και εμμονές προσωπικές, ιδεολογικές, ακόμα και ιδεοληπτικές κ.λπ.»

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε κατηγορηματικός στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. «Σας διαβεβαιώνω, το 2018 θα είναι έτος μεγάλων εκπλήξεων. Για τους πολλούς που διψούν για δικαιοσύνη οι εκπλήξεις θα είναι ευχάριστες και για κάποιους άλλους οδυνηρές» ανέφερε και σημείωσε ότι ενίοτε υπήρχε πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, «αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση: προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας έκνομων συμπεριφορών και δραστών».

Για την υπόθεση που προέκυψε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επανέλαβε στη συνέντευξή του στη «Realnews» ότι «στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει όχι μόνο τετελεσμένη αξιόποινη πράξη, αλλά ούτε καν αρχή τελέσεως αυτής, δηλαδή απόπειρα». Εξάλλου, αναφερόμενος στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και στο ότι συνέστησε πιστοληπτική γραμμή για την έξοδο από το Μνημόνιο, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Απορώ πώς ένας ευφυής άνθρωπος, όπως λένε ότι είναι ο κ. Στουρνάρας, κάνει τόσο συχνά τόσο πολλά και τόσο μεγάλα λάθη».


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus