Διυλιστήριο: Απίστευτο στην δίκη Μαντέλη - Ζητά να αθωωθεί γιατί μπήκαν τα λεφτά της μίζας στην Ελβετία που τότε επιτρεπόταν

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Απίστευτο στην δίκη Μαντέλη - Ζητά να αθωωθεί γιατί μπήκαν τα λεφτά της μίζας στην Ελβετία που τότε επιτρεπόταν



Ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Σημίτη, Τάσου Μαντέλη, που αφορά σκέλος του σκανδάλου της Siemens, και συγκεκριμένα μίζα 450.000 γερμανικών μάρκων, η οποία δόθηκε για το σύστημα ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Το αδίκημα που βαρύνει τον Τάσο Μαντέλη και τους συγκατηγορουμένους του (Ηλία Γεωργίου πρώην στέλεχος της Siemens και Αριστείδη Μαντά, συνεργάτη του πρώην υπουργού) είναι αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος») καθώς η πράξη της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

Πρωτοδίκως οι Τάσος Μαντέλης και Ηλίας Γεωργίου είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 12 ετών, αντίστοιχα (φυλάκιση 40 μηνών για απλή συνδρομή στο “ξέπλυμα” είχε επιβληθεί στον κ. Μαντά) και είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Οι συνήγοροι του κ.κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος και Γιάννης Ηρειώτης ξεκίνησαν τον… πόλεμο των ενστάσεων, ζητώντας κατ΄αρχήν την αποβολή του δημοσίου από την πολιτική αγωγή.

Επιπλέον, ο κ. Μυλωνόπουλος υπέβαλλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου και ζήτησε την απαλλαγή του πρώην υπουργού, ισχυριζόμενος ότι, στην Ελβετία, που κατατέθηκαν τα χρήματα στον κ. Μαντέλη και θεωρείται τόπος τέλεσης του αδικήματος, η δωροδοκία τότε δεν ήταν αδίκημα.

Το δευτεροβάθμια δικαστήριο διέκοψε για τις 17 Ιανουαρίου και επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί των ενστάσεων.

Πηγή www.epikairo.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus