Διυλιστήριο: Τα VIDEO που κατέθεσε ο Υπουργός Άμυνας στους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Τα VIDEO που κατέθεσε ο Υπουργός Άμυνας στους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ


Οι κινήσεις των Τούρκων πριν το επεισόδιο στα Ίμια

Καρέ καρέ έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του τουρκικού σκάφους και του πλοίου του πολεμικού Ναυτικού πριν και μετά το επεισόδιο που προκάλεσε η Τουρκία στα Ίμια, με τον εμβολισμό του σκάφους του ελληνικού Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό.

Το πρώτο βίντεο καταγράφει τη θέση των Τούρκων στην περιοχή των Ιμίων λίγες ώρες πριν από το περιστατικό: Το τουρκικό σκάφος βρίσκεται σε μικρή απόσταση ενώ διακρίνεται και το πλοίο του πολεμικού Ναυτικού, P1215 κλάσης Tuzla.




Βίντεο - ντοκουμέντο της «Κ»: Η στιγμή του εμβολισμού του «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό στα Ιμια

Το επεισόδιο που προκάλεσε μεγάλη ένταση στο Αιγαίο τα τελευταία 24ωρα όπως αυτό καταγράφηκε από τις κάμερες που βρίσκονταν πάνω στο ελληνικό περιπολικό ανοικτής θαλάσσης, «090 Γαύδος», έρχεται στο φως με δύο νέα βίντεο, αλλά και φωτογραφίες του σκάφους μετά το περιστατικό.

Η τουρκική ακταιωρός «UMUT» εμβόλισε το μήκους 68 μέτρων ελληνικό πλοίο, 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Στην ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού ανέφερε ότι «στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του ΠΑΘ “090”, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή».






Οι κινήσεις των Τούρκων μετά το επεισόδιο στα Ίμια

Στο τέταρτο βίντεο το Umut έχει απομακρυνθεί από την περιοχή, αφού έχουν περάσει λίγες ώρες από το επεισόδιο. Το ελληνικό σκάφος παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου.



Πηγή   www.kathimerini.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus