Διυλιστήριο: VIDEO - Απάντηση με ομοψυχία από τον πολιτικό κόσμο πλην του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

VIDEO - Απάντηση με ομοψυχία από τον πολιτικό κόσμο πλην του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ


Με ενότητα και ομοψυχία απάντησε ο πολιτικός κόσμος στη νέα τουρκική πρόκληση για την κυριαρχία στα Ιμια, με μοναδική παραφωνία αυτή του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο επικεφαλής του τομέα εξωτερικών της Ν.Δ. έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να εξισώσει τον θύτη με το θύμα, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη διαρκή κλιμάκωση της προκλητικότητας της Αγκυρας»!

«Η Τουρκία πρέπει να ξέρει ότι ο λαός μας και οι Ενοπλες Δυνάμεις είμαστε ένα και δεν θα δεχτούμε καμία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας» τόνισε ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας. «Η ελληνική κυριαρχία των Ιμίων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι η Τουρκία ματαιοπονεί.

Σε αντίθεση με αυτό το κλίμα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. έφτασε στο σημείο, με μια ακατανόητη δήλωσή του, να χρεώσει ευθύνες στην ελληνική πλευρά για την κλιμάκωση της επιθετικότητας των Τούρκων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προβαίνει στον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι τα Ιμια ανήκουν πλήρως στην τουρκική κυριαρχία.

Επειτα από αυτήν την γκάφα ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε επεξηγηματική δήλωση προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

«Η Αγκυρα δοκιμάζει την πολιτική βούληση, τα διπλωματικά ανακλαστικά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει δυναμικά μέσω της διπλωματίας.




Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus