Διυλιστήριο: Ένοχος του «ηλεκτρονικού πολέμου» ο Θ. Λιακουνάκος

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ένοχος του «ηλεκτρονικού πολέμου» ο Θ. Λιακουνάκος



Ποινές κάθειρξης από 10 έως 16 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας το οποίο έκρινε ένοχους και τους 17 κατηγορούμενους, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Θωμά Λιακουνάκο και πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ, για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Ειδικότερα καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή οι Θωμάς Λιακουνάκος και Ηλίας Αρκουμανέας, πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, αντιστοίχως.

Επίσης σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

Σε κάθειρξη 10 ετών με αναστολή, καταδικάστηκαν όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, Κάντας (πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), Αρβανιτάκης, Βλάχος, Χατζηνάκης, Πετρόπουλος, Αντωνακόπουλος, Δελατόλλας, Κουλούρας, Λεονταρίτης, Ηρακλείδης, Ντούμας, Κλάρας, Πατσιαούρας.

Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ σε έναν έκαστο. Ομοίως, 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους . Επέβαλε επίσης σε όλους ανεξαιρέτως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία ήταν απαλλακτική για όλους.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus