Διυλιστήριο: Τι αλλάζει με το νέο σύστημα απόκτησης διπλώματος οδήγησης

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Τι αλλάζει με το νέο σύστημα απόκτησης διπλώματος οδήγησης



Δεν θα παρίσταται εντός του οχήματος ο εκπαιδευτής κατά τη διενέργεια δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης υποψήφιων οδηγών, ενώ η εξέταση του οδηγού θα βιντεοσκοπείται.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων που έδωσε στη δημοσιότητα για διαβούλευση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο να παταχθεί το «φακελάκι». Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Μάιο, ενώ εντός του επόμενου δεκαημέρου θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Οι εξετάσεις

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, οι εξετάσεις θα διεξάγονται εντός συγκεκριμένων χώρων που πρέπει να καθορίσουν οι περιφέρειες (σε τρεις διαφορετικές ημέρες), όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα το υπουργείο Υποδομών. Κάθε υποψήφιος οδηγός υποβάλλεται πρώτα σε θεωρητική εξέταση, εφόσον απαιτείται.

Μετά την επιτυχή θεωρητική εξέταση ακολουθεί η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για την κατηγορία οδήγησης που έχει αιτηθεί ο υποψήφιος οδηγός.

Η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς διενεργείται σε δύο στάδια, τα οποία διεξάγονται σε διαφορετικές ημέρες.

Στο πρώτο στάδιο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς εξετάζονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες οδήγησης (πορεία) του υποψήφιου οδηγού και, εφόσον ολοκληρώσει με επιτυχία το στάδιο αυτό, εξετάζεται στο δεύτερο στάδιο, εφόσον απαιτείται, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαιτούμενες ειδικές δοκιμασίες. Η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης διενεργείται από έναν εξεταστή.

Κατά τη διενέργεια δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης υποψήφιων οδηγών δεν επιτρέπεται να παρίσταται εντός του οχήματος ο εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus