Διυλιστήριο: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ




Είναι αναγκαίο να τιμωρηθούν οι ακροκεντρώες ελίτ της Ευρώπης

Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Με χαμόγελο διάβασα το άρθρο του έγκριτου πολιτικού αναλυτή Ντέιβιντ Αντλερ στους «New York Times» πριν από λίγες ημέρες με τίτλο «Οι κεντρώοι είναι οι πιο εχθρικοί προς τη δημοκρατία, και όχι οι ακραίοι». Ο κ. Αντλερ ανέλυσε πολλές έρευνες και στατιστικά δεδομένα από ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, και κατέληξε στα συμπεράσματα ότι οι κεντρώοι είναι οι πιο σκεπτικιστές απέναντι στη δημοκρατία, αυτοί που εναντιώνονται στις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, εκείνοι που υποστηρίζουν απολυταρχικές λύσεις. Αυτή η έρευνα επιβεβαίωσε απόλυτα τις δικές μου εμπειρικές αντιλήψεις για τους Ελληνες ακροκεντρώους και «φιλελεύθερους», οι οποίοι θεωρούν εμάς, τους δεξιούς, ως εθνολαϊκή πλέμπα, ως λειτουργικά αναλφάβητους (κατά Χωμενίδη θεώρηση), ως άτομα μειωμένης αντίληψης που δεν θα έπρεπε να ψηφίζουμε ή ακόμα και να αναπαραγόμαστε (ναι, τα έχω ακούσει και αυτά).

Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση της παραπάνω έρευνας ήρθε και έδεσε η απόδειξή της: Στην Ιταλία ο κεντρώος, φιλοευρωπαϊστής πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) κ. Ματαρέλα προχώρησε σε πολιτικό πραξικόπημα αφού αρνήθηκε σε δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους δυο ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων (της Πατριωτικής Λέγκας του Βορρά και του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων, που συνολικά έχουν το 50,03% [!] των ιταλικών ψήφων) να ορίσουν δικό τους υπουργό Οικονομικών, τον διεθνούς φήμης έμπειρο οικονομολόγο Πάολο Σαβόνα. Με ένα αστείο διάγγελμα προς τον ιταλικό λαό, ο κ. Ματαρέλα εξήγησε ότι αρνείται να δεχτεί έναν υπουργό Οικονομικών ο οποίος έχει αντίθετη άποψη με την Ε.Ε. όσον αφορά την «ορθή» λειτουργία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Ο κ. Ματαρέλα δεν καθησυχάζεται από το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας είναι ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι. Οχι, επιθυμεί και ο υπουργός Οικονομικών να είναι κάποιος πλήρως συμβατός με την κεντρική ευρωπαϊκή διοίκηση, πειθήνιο όργανο των Βρυξελλών. Και ας σημαίνει αυτό ότι είναι αντίθετο με τη δημοκρατική βούληση του ιταλικού λαού. Ηδη τις ώρες που γράφω αυτό το άρθρο κινούνται διαδικασίες βάσει του άρθρου 90 του ιταλικού Συντάγματος για καθαίρεση του κ. Ματαρέλα λόγω εσχάτης προδοσίας.

Πρέπει, επιτέλους, να τιμωρηθούν οι ακροκεντρώες ελίτ της Ευρώπης που πιστεύουν πως μπορούν να τιθασεύσουν με απολυταρχικές μεθόδους ολόκληρους λαούς και να παρακάμψουν δημοκρατικά αποτελέσματα και την επιθυμία των ευρωπαϊκών εθνών. Μια ατιμωτική καθαίρεση του κ. Ματαρέλα θα ήταν ένα εξαίσιο παράδειγμα για κάθε ευρωπαϊστή κεντρώο επίδοξο τζιτζιφιόγκο, ο οποίος προσπαθεί να κάμψει τη βούληση του ίδιου του έθνους του προς όφελος μιας εθνομηδενιστικής ευρωπαϊκής ελίτ.

*Διδάκτωρ πληροφορικής

https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus