Διυλιστήριο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι έπαιξε ταυτοχρόνως με 33 αντιπάλους!

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι έπαιξε ταυτοχρόνως με 33 αντιπάλους!



Σε μια μοναδική εμπειρία για λάτρεις του σκακιού κάθε ηλικίας εξελίχτηκε το τουρνουά που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων με τη Σκακιστική Ακαδημία το απόγευμα της Τρίτης, δίνοντας την ευκαιρία σε 33 ανθρώπους να παίξουν με την παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Καβάλα Σταυρούλα Τσολακίδου.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια στο σκάκι, με τρεις πρώτες θέσεις στον κόσμο στις κατηγορίες κοριτσιών κάτω των 14, κάτω των 16 και κάτω των 18 ετών, έπαιζε παράλληλα με 33 διαφορετικούς παίκτες σε σκακιέρες που στήθηκαν στο κέντρο της πλατείας του Γιαλί Τζαμισί στο ενετικό λιμάνι και φαινόταν να το απολαμβάνει.

Οπως δήλωσε, για εκείνη το συγκεκριμένο επιτραπέζιο παιχνίδι είναι πλέον η ζωή της, την οποία δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς αυτό. «Για κάποιους είναι άθλημα, για άλλους παιχνίδι, κάποιοι το λένε και τέχνη. Για εμένα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου» δήλωσε η νεαρή Σταυρούλα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος, διότι απαιτεί αρκετές θυσίες.

Χθες ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δέχτηκε στο γραφείο του τη 18χρονη πρωταθλήτρια και, αφού της παρέδωσε το λεύκωμα «Χανιά: Ταξίδι στο Ονειρο» και ένα μετάλλιο επαίνου του δήμου, την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της.

Η ίδια με τη σειρά της ανταπέδωσε το «ευχαριστώ» τόσο προς τον δήμο όσο και προς τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, λέγοντας μάλιστα ότι πρόκειται για έναν σύλλογο με μεγάλη παράδοση, που έχει βγάλει αρκετούς πρωταθλητές. Η νεαρή Σταυρούλα βρίσκεται από χθες στην Παλαιοχώρα, όπου διαγωνίζεται στο 11ο διεθνές τουρνουά σκακιού που διοργανώνεται στην περιοχή και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου.


https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus