Διυλιστήριο: Βόλβη: Αν βρέξει, θα πνιγούν, αν ξεσπάσει φωτιά, θα καούν!

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Βόλβη: Αν βρέξει, θα πνιγούν, αν ξεσπάσει φωτιά, θα καούν!



SOS από τον δήμαρχο: Δεν υπάρχουν δρόμοι στα 300.000 στρέμματα δάσους και τα δέκα ρέματα είναι ακόμα σκουπιδότοπος

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα έναν μήνα μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή του και είχαν ως αποτέλεσμα να «πνιγούν» τουριστικοί προορισμοί, να καταστραφούν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα.

Αν και έχουν περάσει 30 μέρες από τη στιγμή που άνοιξαν οι ουρανοί και καταστράφηκαν υποδομές του δήμου, μέχρι σήμερα ρέματα παραμένουν μπαζωμένα από φερτά υλικά, ενώ οι δασικοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, με αποτέλεσμα σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες. Η αγωνία του δημάρχου κορυφώνεται ιδίως μετά τις φωτιές που έκαψαν την ανατολική Αττική και είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, ο δήμος μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι αρμόδιες υπηρεσίες να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ωστόσο οι πρόσφατες πυρκαγιές της Αττικής χτυπούν «καμπανάκι» ώστε οι εργασίες αποκατάστασης να γίνουν γρηγορότερα. «Πρέπει άμεσα να καθαριστούν οι δρόμοι στις δασικές εκτάσεις. Ο δήμος μας έχει περίπου 300.000 στρέμματα δάσους και από αυτά τα 100.000 στρέμματα είναι κοντά στην παραλία. Διαθέτουμε επίσης δασικό δίκτυο 500 χιλιομέτρων.

Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Σε περίπτωση φωτιάς δεν θα μπορέσουν τα οχήματα και οι πυροσβέστες να μετακινηθούν» λέει ο κ. Λιάμας στη «δημοκρατία», σημειώνοντας ότι τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχουν υπάρξει αντίστοιχου μεγέθους καταστροφές. Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές, βλάβες και καταστροφές έχουν υποστεί 362 κατοικίες και 64 καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανένας κρατικός αξιωματούχος δεν έχει δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις εάν θα υπάρξει επιπλέον εξτρά χρηματοδότηση του δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών.

Την ίδια ώρα, τα μαύρα τους τα χάλια έχουν όχι ένα ούτε δύο αλλά δέκα ρέματα της περιοχής που είναι μέσα στα μπάζα και τα φερτά υλικά που μεταφέρθηκαν εκεί με τις βροχές. «Τα ρέματα πρέπει να καθαριστούν άμεσα, διαφορετικά σε νέα ισχυρή βροχή θα πλημμυρίσουμε ξανά. Θα πρέπει να διατηρηθούν όλα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και να ολοκληρωθούν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό» καταλήγει ο δήμαρχος Βόλβης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus