Διυλιστήριο: «Με τις πλάτες της Μόσχας ο Ιβάνοφ δεν υπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

«Με τις πλάτες της Μόσχας ο Ιβάνοφ δεν υπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών»



«Ο πρόεδρος Ιβάνοφ με απόλυτη στήριξη από Μόσχα ανθίσταται και δεν υπογράφει την απόφαση της Βουλής για δεύτερη φορά», γράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Γιώργος Γεωργιάδης στο Facebook.

Όπως συνεχίζει ο δημοσιογράφος, «το εκπληκτικό είναι ότι η Βουλή ναι μεν μπορεί να τον παρακάμψει αλλά… Υπάρχει ένα αλλά.

»Τυπικά πρέπει στο έγγραφο να βάλει τζίφρα έστω και αν διαφωνεί για να περάσει στο ΦΕΚ τους. Άρα η συμφωνία κολλάει.

»Ο Ζάεφ για να τον ρίξει τώρα πρέπει να έχει τα 2/3 της Βουλής που δεν τα έχει. Μαθαίνω ότι προεδρικές εκλογές δεν μπορεί να προκαλέσει συνταγματικά. Μόνο βουλευτικές.

»Άρα για τον Ζάεφ είναι μονόδρομος η διπλή κάλπη τον Οκτώβριο ή και νωρίτερα για βουλευτικές και δημοψήφισμα όπου θα ζητήσει καθαρή εντολή με αύξηση της δύναμης του και ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Αν χάσει τις εκλογές, φεύγει.

»Ελπίζει μόνο αν κερδίσει και στις δύο κάλπες να πιέσει τον πρόεδρο Ιβανώφ να υπογράψει.

»Αν και πάλι δεν υπογράψει παρά την ενδεχόμενη νίκη σε δημοψήφισμα, γιατί το να πάρει τα 2/3 της Βουλής ο Ζάεφ είναι απίθανο, θα απειλήσει με ποινική δίωξη τον Πρόεδρο Ιβανώφ, πράγμα που θα οδηγούσε σε χοντρές ιστορίες τα Σκόπια.

»Εν ολίγοις. Δύο παγκόσμιες υπερδυνάμεις και η Τουρκία θα παίξουν ρέστα στα Σκόπια τους επόμενους μήνες.

»Ένα τόσο μικρό κράτος με τόση ανομοιογένεια είναι πολύ δύσκολο να τηρήσει την ενότητα του σε ένα τόσο ασφυκτικό πλαίσιο.

»Θα έχει πολύ ψωμί αυτή η ιστορία. Δεν βιάζομαι. Δεν κρίνω.

»Ακούω διαβάζω μαθαίνω έγκυρα από πηγές στα Σκόπια, τις αξιολογώ», γράφει ο καλός δημοσιογράφος.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus