Διυλιστήριο: Τελεσίδικα σε απολογία για το Noor1 ο Μαρινάκης

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Τελεσίδικα σε απολογία για το Noor1 ο Μαρινάκης



Στο «κενό» έπεσε η ένσταση που κατέθεσε η πλευρά Μαρινάκη κατά του πορίσματος της προϊσταμένης εισαγγελέως Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα. Η εισαγγελέας είχε δια αυτού του πορίσματος ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση Noor1 και τη μεταφορά και εμπορία 2,1 τόνων ηρωίνης από τον περσικό κόλπο στην Ελλάδα.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Πειραιά απέρριψε σήμερα την αίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και τις παρόμοιες αιτήσεις των συγκατηγορουμένων του, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η βαρύτατη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος τους υποστηρίζοντας ότι έπασχε η προδικασία.

Ειδικότερα, η κατηγορία που βαραίνει τον εφοπλιστή αφορά σε «Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, της διεύθυνσης της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (χρηματοδότηση, διαμετακόμιση, εισαγωγή, μεταφορά, αγορά, κατοχή, πώληση, αποθήκευση) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 187 ΠΚ, από δράστες που κατ’ επάγγελμα χρηματοδοτούν την τέλεση πράξεων διακίνησης και διακινούν ναρκωτικές ουσίες και το προσδοκώμενο όφελος των δραστών υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ».

Το αποτυχημένο εγχείρημα Μαρινάκη:

Προτάσεις προκειμένου να αναιρεθούν αυτή τη φορά όχι απλώς η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και οι κακουργηματικές διώξεις της εισαγγελέως που διενέργησε την προανάκριση κατατέθηκαν από τους συνηγόρους του Β. Μαρινάκη και των τριών συνεργατών του στις 23 Μαρτίου του 2018.

Σημειώνεται πως είναι εξαιρετικά σπάνιο να ακυρώνεται από το δικαστικό συμβούλιο ολόκληρη η προανάκριση πριν ακόμα αποφασίσει ο αρμόδιος ανακριτής διαφθοράς Πειραιά που παρέλαβε τη δικογραφία. Μια δικογραφία που χρειάστηκε πολλούς μήνες ερευνών προκειμένου να ολοκληρωθεί, ενώ τα νέα στοιχεία που προέκυψαν με τα επίμαχα τραπεζικά εμβάσματα όπως και η δικαστική συνδρομή με τις Αρχές του Ντουμπάι ήταν χρονοβόρες διαδικασίες.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα κυρία Ειρήνη Τζίβα, η οποία και διενέργησε την έρευνα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε να ανατεθεί η περαιτέρω διαδικασία σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Σημειωτέον ότι η εισαγγελική έρευνα της εισαγγελέως Τζίβα για την ενδεχόμενη εμπλοκή του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκίνησε μετά από δημοσιογραφική έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο zougla.gr.

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus