Διυλιστήριο: Κόλαφος ο εισαγγελέας στην υπόθεση Γεωργίου - Υπερασπιστής του, το Ποτάμι

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Κόλαφος ο εισαγγελέας στην υπόθεση Γεωργίου - Υπερασπιστής του, το Ποτάμι



Στο Συμβούλιο Εφετών κρίνεται αν θα δικαστεί για ψευδή βεβαίωση σχετικά με το έλλειμμα

Εχοντας στα χέρια του μια εισαγγελική πρόταση-κόλαφο για τον τρόπο με τον οποίο διογκώθηκε το έλλειμμα του 2009, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας καλείται να αποφανθεί πάλι για την παραπομπή ή όχι του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Είναι η πρώτη φορά που εισαγγελέας Εφετών υπογράφει παραπεμπτική πρόταση για τον κ. Γεωργίου, για τον οποίο είναι κοινό μυστικό πως οι δανειστές έχουν ανοίξει ομπρέλα προστασίας, πιέζοντας με κάθε τρόπο για να μην καθίσει στο εδώλιο.

Είναι ενδεικτικό πως στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της ευρωπαϊκής Αρχής (Eurostat) με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει εγκριθεί από αυτήν ο υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009 που έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες που ισχύουν μέχρι σήμερα. Ο εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, με την παραπεμπτική πρότασή του επικαλείται τα καταγγελλόμενα περί διογκώσεως του ελλείμματος, η οποία έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των Μνημονίων από τα τότε μέλη της Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαο Λογοθέτη.

Σε μια υπόθεση που τείνει να εξελιχθεί σε σίριαλ, το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει για τρίτη φορά τα στοιχεία και τις αναφορές για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος, ώστε να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Εχουν προηγηθεί δύο απαλλακτικά βουλεύματα, αλλά και δυο αναιρέσεις, οι οποίες έφεραν την υπόθεση για νέα κρίση στο Εφετείο. Την περασμένη άνοιξη το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία άσκησε αναίρεση, καθώς έκρινε ότι το βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου που απάλλαξε τον κ. Γεωργίου έχει νομικά σφάλματα. Το Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην παραπεμφθεί ο κ. Γεωργίου σε δίκη, κατά πλειοψηφία, καθώς είχε καταγραφεί μειοψηφία από την πλευρά της εισηγήτριας της υπόθεσης.

Αυτή ήταν η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που απάλλαξε τον κ. Γεωργίου για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 και η δεύτερη αναίρεση που ασκήθηκε, οδηγώντας την υπόθεση πάλι -για τρίτη συνεχόμενη φορά- για επανάκριση από το Συμβούλιο Εφετών.

Στήριξη Γεωργίου από το Ποτάμι 

Με μια ειρωνική ανακοίνωση το Ποτάμι, καταγγέλει την νέα δίωξη Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Α. Γεωργίου κατηγορείται οτι αλλοίωσε τα στοιχεία του ελλείματος για να μπεί η Ελλάδα στο μνημόνιο, αν και η υπαγωγή στο μνημόνιο έγινε πρίν τοποθετηθεί στο τιμόνι της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας ο κ. Γεωργίου.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Tο Ποτάμι συγχαίρει τους λίγους (έως ελάχιστους) δικαστές που συνεχίζουν να προσπαθούν να αποκαλύψουν τον πραγματικό ρόλο του Ανδρέα Γεωργίου. Τους συγχαίρει που δεν πτοούνται από τις συνεχείς αθωώσεις του. Τους συγχαίρει που αδιαφορούν για την δήθεν δικαίωσή του. Τους συγχαίρει που αγνοούν ακόμη και τις συγνώμες επώνυμων μετανοημένων αντιμνημονιακών. Ναι! Η χώρα δεν χρεoκόπησε! Απλώς οι ξένοι συνωμότες με την βοήθεια του Γεωργίου και άλλων ομοίων του, μας εμφάνισαν χρεoκοπημένους στα χαρτιά για να μας σπρώξουν στα δανεικά.

Τιμή και δόξα λοιπόν σε όσους επιμένουν να κυνηγούν… Γεωργίου. Και μην τους ξεγελούν οι βραβεύσεις όπως αυτή της 19ης Σεπτεμβρίου στα Παρίσια, για «τον υψηλότατο επαγγελματισμό που επέδειξε ο κ. Γεωργίου στη διάρκεια της θητείας του» και «τη συμβολή του στην ακεραιότητα των στατιστικών συστημάτων». Η παγκόσμια συνωμοσία συνεχίζεται. Αδέλφια αντιμνημονιακοί δικαστές γρηγορείτε!


https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus