Διυλιστήριο: VIDEO - Ακόμα ένας άριστος της ΝΔ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ζητά την περικοπή των συντάξεων

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

VIDEO - Ακόμα ένας άριστος της ΝΔ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ζητά την περικοπή των συντάξεων



Πιο σκληρός και από το ΔΝΤ, ο «γενίτσαρος» της Κομισιόν ζήτησε τήρηση των συμφωνιών, στρεφόμενος ανοιχτά κατά της πατρίδας του

Αν και Ελληνας, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στράφηκε χθες ανερυθρίαστα εναντίον της ίδιας της χώρας του, τασσόμενος υπέρ της περικοπής των συντάξεων, «όπως έχει συμφωνηθεί», από τις αρχές του επόμενου έτους!

Ο κ. Σχοινάς, ο οποίος μάλιστα φιλοδοξεί να πολιτευτεί προσεχώς και στην Ελλάδα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίστηκε να συντάσσεται με την πιο σκληρή πτέρυγα των δανειστών, την ώρα που φαίνεται ότι ευοδώνονται οι προσπάθειες για αναστολή, αν όχι πλήρη ακύρωση, του μέτρου. Προκαλεί δε μεγάλη εντύπωση και πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι ο ίδιος παρουσιάστηκε βασιλικότερος του βασιλέως, αβαντάροντας τους ξένους, αν και όφειλε να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ο κ. Σχοινάς έκανε δηλώσεις στον Σκάι και απροσχημάτιστα είπε ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία για την περικοπή των συντάξεων και να σταματήσουν όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο.
Προς τούτο επικαλέστηκε τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, που «είναι το κλειδί της ελληνικής εξόδου από τα Μνημόνια». Αναφέρθηκε, δηλαδή, στην εφιαλτική συμφωνία για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, το αφορολόγητο και τα άλλα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές για να κλείσουν την 4η αξιολόγηση. Παίρνοντας θέση πιο σκληρή και από το δύσπιστο ΔΝΤ, σημείωσε ότι «εμείς δεν είμαστε δανειστές της Ελλάδας, αλλά θεματοφύλακες της συμφωνίας του Ιουνίου, είμαστε οι εγγυητές της ώστε η σταθερότητα της Ελλάδας, που βγαίνει από τα Μνημόνια, να είναι κατανοητή παντού. Γι' αυτό είπαμε ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται».

Αιχμές

Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι «οι διάφορες πηγές να αφήσουν την Κομισιόν να κάνει τη δουλειά της» -θέλοντας άραγε να καρφώσει κάποιον (;)- για το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, αποκάλυψε ότι οι θεσμοί δέχονται να ακυρωθεί η μείωση των συντάξεων και θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Ο κ. Σχοινάς δεν σταμάτησε στις συντάξεις! Μιλώντας για την κατάσταση που επικράτησε στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2015 και για το εάν η χώρα βρέθηκε στο χείλος του Grexit, είπε: «Η Ελλάδα πέρασε πολύ κοντά από το Grexit, ήταν μαύρες εκείνες οι στιγμές το πρώτο εξάμηνο του 2015. Χωρίς τον Γιούνκερ δεν θα είχε αποσοβηθεί η καταστροφή. Βούτηξε στα βαθιά έχοντας πολλά πιστόλια πάνω από το κεφάλι του, που του έλεγαν “μην μπλέκεις, δεν είναι η επιτροπή δανείστρια της Ελλάδας”».



Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.com

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus