Διυλιστήριο: Στάζει νερά η αίθουσα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Στάζει νερά η αίθουσα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο



Η βροχή διαπέρασε την οροφή του Βρετανικού Μουσείου, θέτοντας ακόμη μία φορά σε κίνδυνο τα ελληνικά γλυπτά

Είναι ένα κόσμημα ανάμεσα στα μουσεία όλου του κόσμου, αλλά, κατά τους Αγγλους, δεν μπορεί να φιλοξενήσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης, πάντως, δύσκολα θα δει κάποιος μια οροφή που στάζει, σε αντίθεση με το Βρετανικό Μουσείο, που ισχυρίζεται ότι είναι το μόνο ικανό να προστατεύσει τα συγκεκριμένα αριστουργήματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!

Στο έλεος των... υδάτων είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα που κοσμούν τις προθήκες της αίθουσας Duveen του Βρετανικού Μουσείου, αφού, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, η συγκεκριμένη αίθουσα παρουσιάζει πρόβλημα μόνωσης, μια και χθες όλη τη μέρα σταγόνες νερού έπεφταν λίγα εκατοστά δίπλα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ακριβώς δίπλα από τον κορμό της Ιριδος.


Μάλιστα, όπως φαίνεται, η οροφή έχει διαβρωθεί. Ετσι οι υπεύθυνοι, προκειμένου να τα «προστατεύσουν», κατέφυγαν στην πρόχειρη λύση της τοποθέτησης των απορροφητικών χαρτονιών!

Αναυδοι οι επισκέπτες που κατέφταναν στο σημείο διάβαζαν τις πινακίδες που είχαν μπει, προειδοποιώντας τους για την ολισθηρότητα του δαπέδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνονται ακόμη και πλαστικά δοχεία (!), τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του χώρου για τη συγκέντρωση του νερού!

«Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στην γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Βρετανικό Μουσείο, προκαλώντας την αγανάκτηση της ελληνικής πλευράς.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ένα από τα βασικά επιχειρήματα για τη μη επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα, και δη στο Μουσείο της Ακρόπολης, είναι η πεποίθηση ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος για να τα φιλοξενήσει, λόγω της οικουμενικής εμβέλειάς του.

Για να δούμε τώρα με τι μούτρα θα συνεχίζει να το υποστηρίζει αυτό ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, μετά τις ντροπιαστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου και τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.


https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus