Διυλιστήριο: Ακραία πρόκληση των Τούρκων. Ισλαμικό τέμενος κάνουν την Αγια-Σοφιά.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ακραία πρόκληση των Τούρκων. Ισλαμικό τέμενος κάνουν την Αγια-Σοφιά.

Σε μία ακραία πρόκληση προς την Ελλάδα και τον χριστιανικό κόσμο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν καλεί τους αρχηγούς των ισλαμικών κρατών σε «ναμαζί» (προσκύνημα, προσευχή μουσουλμάνων) μέσα στην Αγια-Σοφιά της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου, ημέρα της επετείου της Άλωσης του Βυζαντίου από τους Μωαμεθανούς.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

«Χαϊδεύοντας» έτσι το ισλαμικό στοιχείο στην Τουρκία, στο οποίο στηρίζεται ο Ερντογάν, προσφέρει την ιστορική Αγια-Σοφιά -που λειτουργεί σήμερα σαν μουσείο υπό την προστασία της UNESCO- στους φανατικούς μουσουλμάνους, που πεισματικά προσπαθούν η Αγια-Σοφιά να μετατραπεί σε τζαμί.

Η αποκάλυψη αυτή για την ανίερη πολιτική κίνηση του Ερντογάν, γίνεται στην τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» η οποία γράφει: «Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποφάσισε να προσευχηθούν οι μουσουλμάνοι ηγέτες μέσα στην Αγια-Σοφιά που μετατρέπεται σε τζαμί, κατά την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαΐου».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, απώτερος στόχος του Τούρκου πρωθυπουργού είναι η μετατροπής της Αγια-Σοφιάς Κωνσταντινούπολης σε τζαμί και με το κάλεσμα των αρχηγών των ισλαμικών κρατών για προσευχή μέσα στην Αγια-Σοφιά ανοίγει τον δρόμο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή της ιστορικής εκκλησίας του Βυζαντίου σε μουσουλμανικό τζαμί.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus