Διυλιστήριο: Επίτροπος Χαν για τη ΝΔ: «Είμαι υπερήφανος που η ΝΔ βοήθησε στην επίλυση του Σκοπιανού»

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Επίτροπος Χαν για τη ΝΔ: «Είμαι υπερήφανος που η ΝΔ βοήθησε στην επίλυση του Σκοπιανού»



Σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Hanns Seidel» και της Πολιτικής Ακαδημίας με θέμα «Σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη – Ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 20 Φεβρουαρίου, ένας από τους κύριους ομιλητές, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, αναφέρθηκε στην ηθική ευθύνη της ΕΕ απέναντι σε μία ευρωπαϊκή περιοχή όπως τα Δυτικά Βαλκάνια.


Όπως εξήγησε, τα Δυτικά Βαλκάνια αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες (ανεργία, κ.λ.π.) και η υποβάθμιση των χωρών τους οδηγεί σε ριζοσπαστικοποίηση, επιθετικότητα και απελπισία.

Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο μόνος τρόπος διευθέτησης των προβλημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια είναι η ευρωπαϊκή προοπτική.

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «καταπληκτική επιτυχία», που ανοίγει το δρόμο ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης για τη Βόρεια Μακεδονία, εξέλιξη, την οποία στερήθηκε λόγω της μακροχρόνιας διαμάχης με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Αναφερόμενος στην τόλμη της πολιτικής ηγεσίας σε Αθήνα και Σκόπια, σημείωσε ότι οι πλειοψηφίες στις δύο χώρες δεν στήριζαν την πρωτοβουλία των κυβερνήσεων, αλλά οι πολιτικές ηγεσίες αντιλήφθηκαν ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία.
Περίεργη αναφορά στη Νέα Δημοκρατία

Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του VMRO, προέβη σε μια περίεργη δήλωση:

«Θα πρέπει να παρατηρήσω, ως μέλος της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ, ότι το θάρρος αυτό, δυστυχώς, δεν το επέδειξαν τα αδελφά μας κόμματα στις δύο χώρες.

»Αλλά είμαι περήφανος που μας βοήθησαν πολύ στην προσπάθειά μας» (!?), είπε.

Τι άραγε εννοεί; Πώς βοήθησε η Νέα Δημοκρατία;

Τι δεν ξέρουμε ή δεν καταλαβαίνουμε;

Στη συνέχεια είπε:

«Είναι σημαντικό κάποιες φορές να ξεπερνάει κανείς τη σκιά του και να εστιάζει στο κοινό καλό».

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω γερμανικό ίδρυμα συνδέεται με το γερμανικό χριστιανοδημοκρατικό CSU και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και έχει σχέσεις με το «Ίδρυμα Καραμανλής» στην Ελλάδα.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus