Διυλιστήριο: Ομοφυλόφιλοι και τρανς υποχρεωτικά μαθήματα στα βρετανικά δημοτικά σχολεία

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ομοφυλόφιλοι και τρανς υποχρεωτικά μαθήματα στα βρετανικά δημοτικά σχολεία



Υποχρεωτικά μαθήματα για τη διδασκαλία των παιδιών από την ηλικία των πέντε ετών σχετικά με τις σχέσεις ομοφυλοφίλων και τρανς θα δίνονται πλέον στην Μεγάλη Βρετανία, όπως αποφάσισε το αρμόδιο Υπουργείο.

Η αμφιλεγόμενη νέα ρύθμιση θα δώσει επίσης τέλος στο δικαίωμα που είχαν οι γονείς στην Βρετανία να επιλέγουν αν τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στα μαθήματα «σεξ και σχέσεις» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πλέον όλα τα παιδιά θα λαμβάνουν τουλάχιστον μια περίοδο μαθημάτων μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Οι νέες τάξεις θα εισαχθούν σε εθνικό επίπεδο το 2020.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου θα μάθουν για τις οικογένειες του ίδιου φύλου και των τρανς, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αλλά και για την ανάπτυξη «υγιών, σεβαστών σχέσεων». Οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με τις σχέσεις και το φύλο, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης για την «καταστροφική» βλάβη που προκαλείται από τον ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM), τους κινδύνους του sexting, του online grooming, της οικογενειακής βίας και του αναγκαστικού γάμου.

Αύριο μια πρωτοβουλία που υπογράφουν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, οι οποίοι αντιτίθενται στο νέο πρόγραμμα σπουδών, θα συζητηθεί στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι εκστρατείες υποστηρίζουν ότι τα μαθήματα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των παιδιών από την έκρηξη σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο.

Επίσης θρησκευτικές ομάδες που δεν θέλουν τα παιδιά τους να διδάσκονται σχετικά με θέματα LGBT επιμένουν ότι η διδασκαλία των παιδιών σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις θα πρέπει να αφεθεί στους γονείς και όχι στους δασκάλους.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus