Διυλιστήριο: Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ''τουιτάρει'' χάρτη με την Τουρκία χωρισμένη στα δύο

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ''τουιτάρει'' χάρτη με την Τουρκία χωρισμένη στα δύο



Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προκάλεσε την οργή των Τούρκων χρηστών του διαδικτύου με ένα από τα τελευταία του tweets, που δείχνει έναν παγκόσμιο χάρτη με σημειωμένες τις χώρες που υποστήριξαν τον Χουάν Γκουάιδο.

Ωστόσο, δεν ήταν η υποστήριξη στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας που εξόργισε τους χρήστες των social media, αλλά ο χάρτης που έδειχνε την Τουρκία χωρισμένη με σύνορα σε δύο άνισα τμήματα.

Κι όσο το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν δίνει εξηγήσεις για την απεικόνιση της Τουρκίας με τέτοιο τρόπο, τόσο αυξάνονταν τα επικριτικά σχόλια στο Twitter.

​Κάποιοι πρότειναν στον Πομπέο να επιστρέψει στο σχολείο για να μάθει ξανά γεωγραφίας.

Οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας έχουν διαταραχθεί τον τελευταίο καιρό καθώς η τελευταία ανακοίνωσε τα σχέδια της για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, εν μέσω της απόφασης της Ουάσιγκτον να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη χώρα.

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι μια τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε να απειλήσει τους Κούρδους συμμάχους της στην περιοχή ενώ η Άγκυρα επιμένει ότι θα στοχεύει μόνο τρομοκράτες Ανατολικά του Ευφράτη.

Πηγή: Sputnik

https://diulistirio.blogspot.com/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus