Διυλιστήριο: ΘΛΙΨΗ! Αναπαράγει λέξη προς λέξη πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Μαρινάκη

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΘΛΙΨΗ! Αναπαράγει λέξη προς λέξη πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Μαρινάκη



Αναπαράγει λέξη προς λέξη πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Μαρινάκη

Με γραμμή από τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη χαράζει αντιπολιτευτική τακτική και διαμορφώνει προεκλογικό αφήγημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, αντέγραψε λέξη προς λέξη το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» για να αντιστρέψει την κριτική Τσίπρα περί στήριξης των ελίτ και της διαπλοκής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή στο ευρωψηφοδέλτιό του τον Μανώλη Γλέζο. Σήμερα, το 2019, έχει στα ψηφοδέλτιά του το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή. Συγγνώμη, δεν το είπα σωστά. Που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα σήμερα».

«Θα μας πει ο κ. Τσίπρας ότι είναι φίλος των αδυνάμων, λέγοντας πως εμείς είμαστε με τους λίγους, με το κεφάλαιο, με την ελίτ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε: «Εγώ είμαι με την ελίτ και τη διαπλοκή, που προτείνω για υποψήφιο ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο σαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, και όχι αυτός που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη;»

Ο κ. Μητσοτάκης αντέκρουσε και την κριτική του Αλέξη Τσίπρα περί ακροδεξιάς Ν.Δ., σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο και το 2014 έσυρε τη χώρα σε εκλογές μαζί με τη Χρυσή Αυγή.

«Μιλάει για ακραίους αυτός που δεν μπορεί να διασφαλίσει, εδώ και τέσσερα χρόνια, ότι θα ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ υπεραμύνθηκε της φιλίας του με τον Μάνφρεντ Βέμπερ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως «αριστερό Ορμπαν του Νότου».

«Τετραετία ντροπής»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας «τετραετία ντροπής» τη διακυβέρνηση Τσίπρα έθεσε το τρίπτυχο των στόχων της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες του Μαΐου για να «σύρει» σε εθνικές εκλογές τον πρωθυπουργό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε «καθαρή, ευρεία και μεγάλη νίκη» στις ευρωεκλογές. «Καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ», όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες με «γαλάζιο» περιφερειάρχη και επικράτηση των «γαλάζιων» υποψήφιων δημάρχων στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης είναι οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας στην αυτοδιοίκηση. «Στις 26 Μαΐου οι Ελληνες θα δείξουν τον δρόμο της εξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια πολιτική αλλαγή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Φερέφωνο» του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη χαρακτήρισε, απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητσοτάκη.

Και επίθεση στην Κουμουνδούρου για «πολιτικές παράγκες»

Ως εντολοδόχους του Αλέξη Τσίπρα παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώην υπουργούς της Ν.Δ., οι οποίοι επανεμφανίστηκαν στο προσκήνιο εν όψει των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., χωρίς να κατονομάσει κανέναν, φωτογράφισε τους Σάββα Τσιτουρίδη, Ευάγγελο Αντώναρο, Κατερίνα Παπακώστα και άλλα πρώην «γαλάζια» στελέχη, κατηγορώντας τους ότι «με τη χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ και της κρατικής ΕΡΤ ανέλαβαν να εκτελέσουν μια αποστολή που στρέφεται μόνο κατά της Ν.Δ». Ο κ. Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως οξεία γλώσσα, μίλησε για πρακτικές παρακράτους του Μαξίμου, που «στήνει πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής» και συνέδεσε ευθέως με το κυβερνών κόμμα την κινητικότητα στην κεντροδεξιά πολυκατοικία.

Καταγγελία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε αυτά τα στελέχη ότι του ζητούσαν -όσο ήταν στη Ν.Δ.- να κάνει «φιλοΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση» που «θα αντιπολιτευόταν χαλαρά και πού και πού θα έβαζε και λίγο πλάτη στην κυβέρνηση».

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στο αδιατάρακτο της ενότητας της Ν.Δ., στην προσπάθειά του να απαξιώσει αυτές τις πολιτικές κινήσεις. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να αποσυνδέσει αυτή την κινητικότητα από το όνομα του Κώστα Καραμανλή. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή μας με στήριξη σε γραφικά μορφώματα, που εκφράζουν μόνο, το επαναλαμβάνω μόνο, προσωπικές φιλοδοξίες, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ματαιοπονούν, λοιπόν, όσοι τα σχεδιάζουν όλα αυτά στα υπόγεια του Μαξίμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus