Διυλιστήριο: Μαζικές αγορές ελληνικών ομολόγων, κατρακυλούν τα spreads

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Μαζικές αγορές ελληνικών ομολόγων, κατρακυλούν τα spreads


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Μάλλον δεν μάθαμε το μάθημά μας. Δεν πρέπει να στηριχτούμε, στα πρόσκαιρα χρήματα των άκοπων κερδοσκόπων που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος καταστρέφοντας κοινωνίες. Φυσικά είναι ένα χαρμόσυνο νέο, και είναι σημαντικό γιατί θα μπορούμε να δανειστούμε φθηνά, αλλά ως εκεί. Τίποτα παραπάνω. Δεν πρέπει, πάλι να στηριχτεί όλη η Ελληνική κοινωνία στα ξύλινα πόδια των αγορών. Πρέπει να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, αν θέλουμε να λεγόμαστε Κράτος. Αν συνεχίσουμε με τα ίδια μυαλά, αργά ή γρήγορα, οι αγορές θα παίξουν πάλι στις πλάτες μας, γιατί σκοπό έχουν το κέρδος ....'''  

Μαζικές είναι οι εισροές που καταγράφονται στα ελληνικά ομόλογα σήμερα Δευτέρα (27/05) στον απόηχο της προκήρυξης πρόωρων εκλογών για τον Ιούνιο.

Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 3% καταγράφοντας πτώση 10,5% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Το ελληνικό πενταετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 2,07% και διαμορφώνεται 0,10% χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου σε σχέση με το ομόλογο αναφοράς της Γερμανίας διαμορφώνεται στις 312 μονάδες βάσης, από 350 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έφτασε στο 5% στον απόηχο των χθεσινών αποτελεσμάτων των εκλογών. Όπως φαίνεται οι διεθνείς αγορές και οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Ο ΓΔ ενισχύεται στις 769,38 μονάδες, με το σύνολο των blue chips να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, και ο γενικός δείκτης καταγράφει άνοδο κατά 5,01%. H αξία των συναλλαγών έχει ήδη εκτιναχθεί κοντά στα 35 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μετοχές των τραπεζών και της ΔΕΗ, ενώ η μεγάλη άνοδος συνοδεύεται από σημαντική αύξηση του τζίρου. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,55%.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+21,18%), της ΔΕΗ (+11,86%), της Alpha Bank (+11,55%), της Eurobank (+9,58%) και της Viohalco (+8,24%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+10,17%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+7,15%). Ανοδικά κινούνται 65 μετοχές, 5 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Πειραιώς +21,18% και Κυριακούλης+14,39%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios -12,88% και Χαϊδεμένος -5,19%.

Πηγή www.sdna.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus