Διυλιστήριο: 80 πρώην και νυν υπάλληλοι της Deutsche Bank είναι ύποπτοι για φορολογική απάτη

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

80 πρώην και νυν υπάλληλοι της Deutsche Bank είναι ύποπτοι για φορολογική απάτη



Περίπου 80 πρώην και νυν υπάλληλοι της Deutsche Bank είναι ύποπτοι στο πλαίσιο έρευνας των γερμανικών εισαγγελικών Αρχών για φορολογική απάτη, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Στους υπόπτους περιλαμβάνονται ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής, Γκαρθ Ρίτσι και οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι, Γιόζεφ Άκερμαν και Άνσου Γιάιν, σύμφωνα με τις πηγές.

Εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ από το εισαγγελικό γραφείο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποια απάντηση.

Οι αρχές έχουν ανοίξει ποινική έρευνα για ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον ευρωπαϊκό και αμερικανικό χρηματοοικονομικό τομέα, εστιάζοντας στο ρόλο τραπεζών, δικηγορικών γραφείων και άλλων άλλων στις λεγόμενες cum-ex συναλλαγές.

Η στρατηγική έδινε τη δυνατότητα και στις δύο πλευρές ενός short sale να ζητήσουν επιστροφή φόρου μερίσματος, που έχει καταβληθεί μόνο μία φορά.

Υπολογίζεται ότι στοίχισε στους φορολογούμενους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για συναλλαγές που έλαβαν χώρα από το 2007 έως και το 2012, όταν ο Γιάιν ήταν επικεφαλής του βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής, του οποίου ηγείται σήμερα ο Ρίτσι.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus