Διυλιστήριο: Novartis: Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για δωροδοκία ζητά η εισαγγελέας Τουλουπάκη

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Novartis: Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για δωροδοκία ζητά η εισαγγελέας Τουλουπάκη



Στοιχεία που «δείχνουν» δωροδοκία του Ανδρέα Λοβέρδου όταν ήταν υπουργός Υγείας για το σκάνδαλο Novartis εντόπισε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Έτσι οι εισαγγελείς ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί στέλνουν εκ νέου την δικογραφία στη βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη βουλή πόρισμα 200 σελίδων με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα την άρση της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Υγείας είχε κληθεί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνάς για την υπόθεση, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου τέσσερα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Λοβέρδος έχει αρνηθεί όσα του καταλογίζονται και έκανε λόγο για σκευωρία. Μάλιστα, ο ίδιος είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του, προκειμένου το σκέλος που τον αφορά να φθάσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας με διάταξή της θέτει στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε στοιχείο σε βάρος του, με αποτέλεσμα οι εισαγγελείς να οδηγήσουν την δικογραφία στο αρχείο με σχετική πράξη τους.


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus