Διυλιστήριο: Αθώος ο Σταύρος Ψυχάρης και τραπεζικά στελέχη για δάνεια του ΔΟΛ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Αθώος ο Σταύρος Ψυχάρης και τραπεζικά στελέχη για δάνεια του ΔΟΛ



Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον Σταύρο Ψυχάρη και δέκα τραπεζικά στελέχη για χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση του εισαγγελέα για αθώωση του κ. Ψυχάρη και δέκα μελών του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank που κατηγορούνταν ότι χορήγησαν δάνεια στον δημογραφικό οργανισμό χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι δεν παραβιάστηκε ο κανόνας επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων και πως τα 44,7 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν χωρίς να παραβιαστούν και όπως προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και η Alpha Bank.

Επίσης, αποδείχθηκε, σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.

Πηγή www.reader.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus