Διυλιστήριο: Εκτροχιάστηκε τρένο στην Ισπανία. 78 νεκροί, 131 τραυματίες. (Φωτο, και Βίντεο την στιγμή του εκτροχιασμού)

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Εκτροχιάστηκε τρένο στην Ισπανία. 78 νεκροί, 131 τραυματίες. (Φωτο, και Βίντεο την στιγμή του εκτροχιασμού)


Επτά ημέρες πένθους κηρύχθηκε στη βόρεια ισπανική περιφέρεια της Γαλικίας. 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εκτροχιασμό τρένου την Τετάρτη.
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο, οι υπόλοιποι στον τόπο του ατυχήματος,
Το δυστύχημα συνέβη καθώς το τρένο πλησίαζε τη βορειοδυτική ισπανική πόλη του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα στις 20:40. Επιπλέον 131 άτομα αναφέρθηκαν ότι τραυματίστηκαν στο ατύχημα, το χειρότερο στην Ισπανία τα τελευταία 40 χρόνια. Εκθέση είπε ότι περίπου 20 είχαν τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου της κεντρικής κυβέρνησης στη Γαλικία προειδοποίησε,ότι αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω .
Οι διασώστες αγωνίστηκαν για να ελευθερώσουν τους επιβάτες που παγιδεύτηκαν στα βαγόνια, αρκετα εκ των οποίων είχαν ανατραπεί. Μερικα έπιασαν φωτιά..
«Η σκηνή είναι συγκλονιστική, είπε ο επικεφαλής της περιοχής της Γαλικίας, Alberto Núñez Feijoo, σε ραδιοφωνική συνέντευξη.


Υπήρχαν κάποια 247 άτομα επί του τρένου, το οποίο ταξίδευε από την Μαδρίτη στο λιμάνι του Ferrol,της Γαλικίας. Το τρένο εκτροχιάστηκε σε μια δύσκολη καμπύλη στα περίχωρα του Σαντιάγο. Τουλάχιστον έξι βαγόνια εκτροχιάστηκαν.

"Το τρένο άρχισε να αναπογυρνάει ξανά και ξανά, και άμαξες καταλήξαν η μλια πάνω στην άλλη" ένας επιβάτης είπε.

Ένας άλλος είπε: «Όλα γίναν ΄τοσο γρήγορα. Φαίνεται ότι σε μια καμπύλη το τρένο άρχισε γέρνει, και τα βαγόνια συσσωρεύτηκαν το ένα πάνω στο άλλο.".

Ένας μάρτυρας κοντά στη σκηνή είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό άκουσε μια έκρηξη πριν δει τον εκτροχιασμό του τρένου.

Η εφημερίδα El Pais αναφέρει, πηγές κοντά στο ατύχημα όπως λένε, το τρένο ταξίδευε σε περισσότερο από το διπλάσιο του ορίου ταχύτητας σε μια απότομη καμπύλη. Η συνιστώμενη ταχύτητα είναι 80 χιλιόμετρα την ώρα, και οι πηγές λένε πως το τρένο ταξίδευε πιο γρήγορα από 180 χιλιόμετρα την ώρα.

Επίσημη πηγή είπε ότι καμία δήλωση δεν θα πρέπει να γίνει σχετικά με την αιτία της συντριβής έως ότου τα μαύρα κουτιά του τρένου εξετάστουν, αλλά η πιο πιθανή εκδοχή είναι το ατύχημα.




Κλινικές στην πόλη γέμισαν με συγκλονισμένουν με ανθρώπους που σύρρεαν για να δώσουν αίμα, ενώ τα ξενοδοχεία οργανώνουν ελεύθερα δωμάτια για τους συγγενείς.Η Μαδρίτη έστειλε ιατροδικαστές και νοσοκομειακο προσωπικό στην περιοχή με ειδικές πτήσεις.

Και οι δύο οδηγοί της αμαξοστοιχίας βγήκαν σώοι από την συντριβή συντριβή. Δεν είναι ακόμη σαφές αν η φαινομενική υπερβολική ταχύτητα ήταν το αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους ή τεχνική βλάβη.

Εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ισπανίας, Renfe, παραδέχθηκε ότι το τρένο είχε 5 λεπτά καθυστέρηση, τροφοδοτώντας την υπόθεση ότι προσπαθούσε κερδίσει χρόνο.

Η Γαλλική εταιρία SNCF που ανήκει το τρένο είπε ότι το ατύχημα μπορεί να έχει προκληθεί από ένα χαλαρό έλασμα χάλυβα σε μια διασταύρωση.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ


H μετάφραση έγινε σε ελεύθερη απόδοση για το διυλιστήριο
Πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus