Διυλιστήριο: Στα πρόθυρα εμφυλίου η χώρα – Τριάντα νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Στα πρόθυρα εμφυλίου η χώρα – Τριάντα νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Αίγυπτος, λίγες ημέρες μετά την ανατροπή του προέδρου Μόρσι από τον στρατό.
Τα αιματηρά επεισόδια στην πλατεία σύμβολο του Αιγυπτιακού λαού, ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του ανατραπέντος προέδρου, στοίχισαν την ζωή σε 30 διαδηλωτές, έχοντας φέρει την χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.
Εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι παραμένουν έξω από το αρχηγείο της προεδρικής φρουράς, ζητώντας την επιστροφή του στην εξουσία.
Το βράδυ της Παρασκευής χιλιάδες υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότηταςαπό την οποία προέρχεται πολιτικά ο καθαιρεθείς πρόεδρος κατέβηκαν στους δρόμους και συνεπλάκησαν με τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις.
Σε πολιτικό επίπεδο, ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Άντλι Μανσούρ, διέλυσε με προεδρικό διάταγμα την άνω βουλή ενώ εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί ο σχηματισμός προσωρινής κυβέρνησης την οποία θα απαρτίζουν τεχνοκράτες.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus