Διυλιστήριο: 900 περίπου αθλητές που τίμησαν την χώρα και την Ελληνική σημαία τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

900 περίπου αθλητές που τίμησαν την χώρα και την Ελληνική σημαία τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Καμία εξαίρεση για τους πρωταθλητές δεν προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς περίπου 900 αθλητές έχουν διοριστεί στο Δημόσιο λόγω των διακρίσεών τους όπως πρόβλεπε ο νόμος 2725/99. Μετά την πρόσφατη έκδοση της ΚΥΑ υπήρξε αναταραχή μεταξύ των εργαζομένων στο Δημόσιο πρώην και νυν αθλητών ενώ σήμερα υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε ότι «προς το παρόν για το κύμα διαθεσιμότητας δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους αθλητές που εργάζονται στο Δημόσιο»


Κύριε Μητσοτάκη και όχι μόνο..... με εξαίρεση τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιρναν εξωφρενικούς μισθούς, όλοι οι υπόλοιποι ερασιτέχνες αθλητές που κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφιερώσαν την ζωή τους για αυτό που έκαναν και δόξασαν την πατρίδα με τις επιτυχίες τους, πιστεύετε ότι δεν τους αξίζει μια θέση στο δημόσιο εφόσον σύμφωνα με το Ν2725/1999 οι διακεκριμένοι αθλητές διορίζονται «σε κενές θέσεις του δημοσίου εφόσον έχουν τα απαραίτητα για τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να διοριστούν γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα».
Ήταν καλά όταν τρέχατε ξοπίσω τους και βγάζατε διθυραμβικές ομιλίες γι αυτούς μπας και πάρετε κι εσείς λίγο από την λάμψη τους; Τι είδους άνθρωποι είστε;

Η παρακάτω επιστολή είναι από τον Στέλιο Δημότσο αθλητής επί εικοσαετίας στην εθνική ομάδα στίβου, με συμμετοχή σε τρεις ολυμπιάδες (2000,2004,2008) με έκτη παγκόσμια νίκη, πρώτη μεσογειακή, πανελλήνια ρεκόρ και πολλές άλλες διακρίσεις.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ: «Πρώτοι προς απόλυση οι διακριθέντες αθλητές δημόσιοι υπάλληλοι διορισμένοι με τον αθλητικό νόμο 2725/1999»

Κατόπιν δημοσιεύσεως της υπουργικής απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κου Κυριάκου Μητσοτάκη στις 9/8/2013 η οποία αφόρα διαδικασίες για τους δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
1. Οι διακριθέντες αθλητές δημόσιοι υπάλληλοι διορισμένοι με τον αθλητικό νόμο 2725/199 ΔΕΝ εξαιρούνται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας αλλά και ούτε μοριοδοτούνται σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής τους στη δημόσια διοίκηση σε περίπτωση που τεθούν σε διαθεσιμότητα, με συνεπεία να είναι οι πρώτοι προς απόλυση μιας και οι συνάδελφοί τους διορισμένοι με τον ΑΣΕΠ μοριοδοτούνται με 30 ή 25 μόρια.
2. Ο διορισμός των διακεκριμένων αθλητών στη δημόσια διοίκηση κάνοντας χρήση των προνομίων του Ν2725/1999 καθώς και η αθλητική επιτυχία σε διεθνείς αγώνες του ολυμπιακού προγράμματος από μόνα τους, θέλω να πιστεύω, ότι πληρούν τους κανόνες της πλήρους διαφάνειας αλλά και αξιοκρατίας, που τόσο συχνά γίνεται λόγος σε αυτά, όταν αναφερόμαστε στον τρόπο εισαγωγής αλλά και λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.
3. Στο Ν4093/2012 υποπαρ.Ζ4 αρ.1 οι διορισμένοι με το Ν2725/1999 εξαιρούταν από την κατάργηση των θέσεων ΔΕ ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), αν και η σχέση εργασίας τους είναι μόνιμη και όχι αορίστου χρόνου.
4. Σύμφωνα με το Ν2725/1999 οι διακεκριμένοι αθλητές διορίζονται «σε κενές θέσεις του δημοσίου εφόσον έχουν τα απαραίτητα για τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να διοριστούν γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα».
Σαν αθλητής επί εικοσαετίας στην εθνική ομάδα στίβου, με συμμετοχή σε τρεις ολυμπιάδες (2000,2004,2008) με έκτη παγκόσμια νίκη, πρώτη μεσογειακή, πανελλήνια ρεκόρ και πολλές άλλες διακρίσεις, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της πατρίδας μου, αισθάνομαι κατάφορα αδικημένος και πικραμένος από τέτοιου είδους πολιτικές αποφάσεις. Οι αποφάσεις αυτές για μία ακόμη φορά πλήττουν τον χώρο του αθλητισμού που για χρόνια με πίστη και αφοσίωση υπηρέτησα.
Τέλος πιστεύω πως δεν πρέπει να είμαι εγώ απολογούμενος για την σημερινή κατάσταση της δημόσιας διοίκησης επειδή έκανα χρήση του νόμιμου δικαιώματός μου (Ν2725/1999) για το διορισμό μου ως Μηχανολόγος Μηχανικός σε κενή θέση του δημοσίου κατέχοντας όλα τα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα.
Με τιμή
ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΗΜΟΤΣΙΟΣ  
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus