Διυλιστήριο: H ελληνική εφαρμογή που «κερδίζει» το App Store

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

H ελληνική εφαρμογή που «κερδίζει» το App Store

H φράση «συγκρατημένη αισιοδοξία», όσο κλισέ και αν ακούγεται, ταιριάζει απόλυτα για την πρώτη εβδομάδα παρουσίας του rabt στο App Store . O Γιάννης Μπρούστας, που άφησε μία πετυχημένη καριέρα σε πολυεθνική στο εξωτερικό για να ζήσει το όνειρο του, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία και το «συγκρατημένη αισιοδοξία» έχει να κάνει με το εάν θα συνεχισθούν να αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς οι χρήστες του.

«Μέσα στην πρώτη εβδομάδα την εφαρμογή, η οποία είναι δωρεάν, έχει «κατεβάσει» τετραψήφιος αριθμός κατόχων iphone και ipad, όμως το ενθαρρυντικό είναι ότι μιλάμε για πενταπλάσιο αριθμό παρακολούθησης video μέσω του rabt, στοιχείο που δείχνει ότι είναι μία χρήσιμη και εύκολη στην χρήση της εφαρμογή που κερδίζει αυτόν που την επέλεξε. Αισιόδοξο στοιχείο είναι επίσης ότι το 50% των χρηστών είναι από τις ΗΠΑ, ένα ποσοστό που συνεχώς αυξάνει ημέρα με την ημέρα, καθώς η αμερικανική αγορά είναι αυτή που μας ενδιαφέρει σε πρώτη φάση» λέει ο Γιάννης ο οποίος αφήνει πίσω του την Αθήνα και ετοιμάζει βαλίτσες για Νέα Υόρκη σε δύο μήνες.

«Καθώς το εμπορικό κομμάτι τρέχει στην Αμερική πρέπει να έχουμε παρουσία και εκεί και να την ενισχύσουμε όσο χρειάζεται. Αυτό δεν επηρεάζει σε τίποτα τον δημιουργικό τομέα ο οποίος θα παραμείνει στην Αθήνα. Είμαστε και παραμένουμε μία ελληνική εταιρεία» αναφέρει ο συνιδρυτής της rabt – σ.σ. οι άλλοι δύο που μετέχουν στο σχήμα είναι οι Γιώργος Λέντζας καιΛεωνίδας Γαρύφαλλος -η οποία την περασμένη άνοιξη χρηματοδοτήθηκε με 110.000 ευρώ από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας.

Τι κάνει ακριβώς το rabt;

Το rabt προβάλει μια σειρά από videos σχεδιασμένη ξεχωριστά για τον κάθε χρήστη. Το ποια video θα δει ο κάθε χρήστης υπολογίζεται με βάση έναν στατιστικό αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει το προφίλ του και τη δυναμική αλληλεπίδραση που αυτός έχει με την εφαρμογή . Έτσι καλύπτει το κενό των «προτεινόμενων» στο ΥouTube που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο ιστορικό του κάθε χρήση από μία προσωποποιημένη βάση βίντεο την οποία την έχει καθοδηγήσει ο ίδιος.

Αρχικά μέσα από μία σειρά φωτογραφιών ο χρήστης επιλέγει ποια τον εκφράζει καλύτερα και μετά σε επίπεδο video, μέσα από ένα παιχνίδι, με το πράσινο και το κόκκινο κουνέλι. Όσο περνάει ο καιρός, και με τις επιλογές που έχει δώσει ο χρήστης, καταλαβαίνει όλο και καλύτερα την «γεύση» του δημιουργώντας ένα ωριαίο πρόγραμμα προτεινόμενων video.

Σε ότι αφορά εάν το rabt θα «τρέξει» να αναζητήσει video και από άλλες πηγές πέρα από το YouTube, η εταιρεία θεωρεί ότι αυτό θα είναι σύντομα εφικτό όπως και η έκδοση για Android, η οποία αναμένεται να έρθει νωρίτερα από τον ένα χρόνο που ήταν ο αρχικός στόχος επέκτασης.




Πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus