Διυλιστήριο: Τελικά έχουμε έλλειμμα ή πρωτογενές πλεόνασμα; Πανηγυρίζει η κυβέρνηση - Έχει δίκιο;

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τελικά έχουμε έλλειμμα ή πρωτογενές πλεόνασμα; Πανηγυρίζει η κυβέρνηση - Έχει δίκιο;

- Τρία δις πλεόνασμα δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
- 3,1 δις έλλειμμα βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος
- Τα στοιχεία είναι ίδια λέει το υπουργείο Οικονομικών
- Βάλαμε δίπλα - δίπλα τους αριθμούς και δεν βγαίνουν! Διαβάστε αναλυτικά
Σύγχιση - το λιγότερο - παθαίνει οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος βλέποντας τα στοιχεία που έχουν δώσει στην δημοσιότητα για την πορεία της οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Παραθέτουμε στοιχεία από ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΥΠΟΙΚ : Το πρωτογενές αποτέλεσμα το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.9 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1.414 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2.496 εκατ. ευρώ

ΤτΕ : Στα 9,04 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στο οκτάμηνο το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης, έναντι 6,37 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

ΥΠΟΙΚ : Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30,9 δισ. ευρώ, 1.157 εκατ. ευρώ ή 3,9%, υψηλότερα έναντι του στόχου του οκταμήνου (29.807 εκατ. ευρώ).

ΤτΕ : Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 28,76 δισ. ευρώ, από 30,59 δισ. ευρώ το 2012.

ΥΠΟΙΚ : Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34,8 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες έναντι του στόχου κατά 2.130 εκατ. Ευρώ,

ΤτΕ : Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 38,82 δισ. ευρώ από 36,81 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012.

Τα συμπεράσματα δικά σας....

Υ.Γ. Λένε ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο καθώς υπάρχουν διάφορες “τεχνικές” υπολογισμού αν το ταμείο είναι μείον ή συν. Η ουσία πάντως είναι ότι ο τρόπος υπολογισμού της ΤτΕ είναι ο πραγματικός για το τι συμβαίνει στα ταμεία του κράτους. Το λάθος της κυβέρνησης είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το θετικό γεγονός(;) του πλεονάσματος, γιατί όταν λες ότι θα δώσεις το 70% για την αποκατάσταση των αδικιών όχι μόνο κοροϊδευεις τον κόσμο, "φουσκώνεις" και το χρέος!
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 1Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

1 Comment

  1. Καινούργιο φρούτο.... πρωτογενές πλεόνασμα οκταμήνου, γιατι το δωδεκάμηνο δεν βλέπει να το βγάζει η κυβέρνηση. Θα μας πει κάποιος αν στο τέλος του χρόνου θα είναι πλεόνασμα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

comments powered by Disqus