Διυλιστήριο: Σήραγγα ένωνε τη Γάζα με το Ισραήλ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σήραγγα ένωνε τη Γάζα με το Ισραήλ

Ο Ισραηλινός στρατός εντόπισε μια σήραγγα που οδηγούσε στη Λωρίδα της Γάζας, πού είχε συνολικό μήκος 1.700 μέτρων.

Ο εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι η σήραγγα βρισκόταν κοντά σε μια αγροικία στο Χασλόσα Άιν και ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε σε επιθέσεις αμάχων κατά το παρελθόν.

Ίσως από εκεί να έγινε και η απαγωγή του Ισραηλινού στρατιώτη, Gilad Shalit, που κρατήθηκε στη Γάζα όμηρος επί πέντε χρόνια, γράφει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σήραγγα δημιουργήθηκε για μεταφορά δομικών υλικών, τα οποία το Ισραήλ είχε απαγορεύσει προς τη Γάζα.


Αντίθετα, ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Ισραήλ ανέφεραν ότι η δημιουργία της σήραγγας έγινε για μεταφορά τροφής και φαρμάκων προς τον πληθυσμό της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τους στρατιώτες που εντόπισαν τη σήραγγα και έδωσε εντολή να την κλείσουν.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι η στοά έφθανε σε βάθος 18 μέτρων και η διάνοιξή της κράτησε αρκετό χρόνο.


www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus