Διυλιστήριο: Μεθοδευμένες και κατασκευασμένες από καιρό οι κατηγορίες κατά των κατοίκων της Ιερισσού.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μεθοδευμένες και κατασκευασμένες από καιρό οι κατηγορίες κατά των κατοίκων της Ιερισσού.

Ενοχοποιητικά στοιχεία που βρέθηκαν ένα μήνα πριν την επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» αποκαλύπτει ο δικηγόρος κατηγορουμένων Ιωάννης Κανελλόπουλος.   
Ενοχοποιητικά στοιχεία που βρέθηκαν ένα μήνα πριν την επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», copy-paste κατηγορητήρια, ψευδείς καταθέσεις αστυνομικών και υπαλλήλων της εταιρίας περιλαμβάνονται στις χιλιάδες σελίδες των δικογραφιών αποκαλύπτει ο δικηγόρος κατηγορουμένων Ιωάννης Κανελλόπουλος.

Την συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια κατασκευής εγκληματιών προκειμένου να κατασταλεί ο αγώνας των κατοίκων της Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καταγγέλλει σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε ο δικηγόρος Ι. Κανελλόπουλος. Πρόκειται για τον συνήγορο υπεράσπισης τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση της επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός, πέντε κατοίκων που εμπλέκονται στην δικογραφία για τα επεισόδια κατά τη διαμαρτυρία των κατοίκων έξω από το Δημαρχείο Ιερισσού στις 30 Μαρτίου του 2012 και ενός εμπλεκομένου στα γεγονότα στο «Ρέμα Καρατζά» στις 12 Μαίου του 2013.  Ταυτόχρονα είναι και ο συνήγορος του επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και παράλληλα φερόμενου ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης των Σκουριών, Αποστόλη Παπαγεωργίου.

Η υπόθεση της επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις 17 Φεβρουαρίου του 2013.


Τα ενοχοποιητικά αντικείμενα που μπήκαν στην έκθεση αυτοψίας ως δήθεν ευρεθέντα στον χώρο του εργοταξίου την ημέρα του εμπρησμού, απεδείχθη ότι βρέθηκαν ένα μήνα πριν την ημέρα του εμπρησμού και μάλιστα σε άλλη τοποθεσία, εκτός του χώρου του εργοταξίου καταγγέλλει ο Ι. Κανελλόπουλος. Την ίδια στιγμή τα κατηγορητήρια που εξέδιδε ο ανακριτής είναι copy-paste για όλους τους εμπλεκόμενος και στα οποία περιλαμβάνονται στοιχεία που δεν στηρίζονται από τα στοιχεία των δικογραφιών και κανένας μάρτυρας δεν φαίνεται να έχει καταθέσει.

«Από το σύνολο της αστυνομικής έρευνας και της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να στοιχειοθετείται η οποιαδήποτε μορφή συμμετοχής στις έκνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν στο μεταλλείο στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής για τον Παπαγεωργίου Απόστολο…». Αυτό αναφέρεται ρητά στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών για την συγκεκριμένη υπόθεση σύμφωνα με τον Ι. Κανελλόπουλο. Υπάλληλοι της εταιρείας έχουν καταθέσει ενόρκως και υποδεικνύουν ως ηθικό αυτουργό για την επίθεση τον κ. Παπαγεωργίου ενώ η υπεράσπιση έχει καταθέσει και μήνυση κατά του κεντρικού μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατηγορώντας τον για ψευδορκία.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση και τον τρόπο χειρισμού της από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές να θυμίσουμε πως έχει παρέμβει και η Διεθνής Αμνηστία στις 26 Μαρτίου 2013 η οποία κάλεσε τις ελληνικές αρχές να διεξάγουν έγκαιρη αμερόληπτη και αποτελεσματική έρευνα των ισχυρισμών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία στην υπόθεση εμπρησμού του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στις Σκουριές.

Τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου επιβεβαιώνει και το γεγονός πως αφέθηκαν ελεύθεροι οι  δύο προφυλακισμένοι επί έξι μήνες για την υπόθεση, χωρίς την επιβολή χρηματικού προστίμου και χωρίς να έχει γίνει κάποια αίτηση αποφυλάκισης από τους συνηγόρους τους. Το Συμβούλιο Πλημ/κων Θεσσαλονίκης αυτεπάγγελτα εξέτασε την περίπτωση και αποφάσισε να άρει την προσωρινή τους κράτηση.

Η υπόθεση του «Ρέματος Καρατζά» και της εγκληματικής οργάνωσης των 29 και η χορηγία της Ελληνικός Χρυσός στα σώματα ασφαλείας.

Μεθοδευμένη και κατασκευασμένη επί πέντε μήνες χαρακτηρίζει την δικογραφία 3.500 σελίδων ο Ι. Κανελλόπουλος. Η δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον δεκάδες dvd με απομαγνητοφωνήσεις και άλλο υλικό οι οποίες ήταν αδύνατο να διαβαστούν από τους συνηγόρους μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες. Ο δικηγόρος δηλώνει πως υπάρχει υλικό που αποδεικνύει ότι έχει γίνει πλήθος παράνομων ενεργειών των αστυνομικών οργάνων εις βάρος των κατοίκων με πρόφαση τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μείζον είναι το θέμα της χορηγίας της «Ελληνικός Χρυσός» προς τα σώματα ασφαλείας.  Προβληματικό είναι προφανώς το γεγονός ότι την συγκεκριμένη υπόθεση χειρίζονται οι ανακριτικοί υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχουν οικονομικό χορηγό τους την εταιρεία. Η υπεράσπιση των εμπλεκομένων έχει ζητήσει δικαστική προστασία απο τον Εισαγγελέα Εφετων Θεσσαλονίκης, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου και τον άμεσο ορισμού Εφέτη ανακριτή για την υπόθεση. Ο κ. Κανελλόπουλος παράλληλα επιφυλάσσεται να ανακοινώσει στο μέλλον περισσότερα στοιχεία που αφορούν το περιεχόμενο της δικογραφίας «μέσα στην οποία έχουν συντελεσθεί θαύματα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.



www.diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus