Διυλιστήριο: Έφοδος για ναρκωτικά σε κοινωνικό ιατρείο και στους Γιατρούς του Κόσμου

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Έφοδος για ναρκωτικά σε κοινωνικό ιατρείο και στους Γιατρούς του Κόσμου

Μετά από καταγγελία που έγινε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ σχετικά με ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε ναρκομανείς, η αστυνομία, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων πραγματοποίησε έφοδο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου.
Η καταγγελία ωστόσο αποδείχθηκε μάλλον αναληθής, καθώς δε βρέθηκε τίποτα επιλήψιμο.

Οι Γιατροί του Κόσμου εκφράζουν δυσαρέσκεια για τα περιστατικά αυτά και κάνουν λόγο για συκοφάντες:
«Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την Υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στην συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων. Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε  όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο τη διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους. Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι».

Έχοντας δουλέψει 2 χρόνια εθελοντικά στους γιατρούς του κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, αυτή η είδηση μου προκάλεσε ένα ειρωνικό χαμόγελο και ένα αίσθημα πικρίας...Οι γιατροί του κόσμου προσφέρουν αυτό που το κράτος, εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια, είναι εντελώς ΑΝΙΚΑΝΟ να προσφέρει (ω, ναι, ακόμη και προ κρίσης): ανθρωπιά, ελπίδα, στήριξη, ουσιαστική και ενεργή βοήθεια σε πρόσφυγες ΚΑΙ Έλληνες. Αυτή η βοήθεια προσφέρεται από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτό και δεν ζητούν ούτε ένα ευρώ για την προσφορά τους. Η δίωξη ναρκωτικών ας πάει να ελέγξει καλύτερα αυτούς που θα έπρεπε να ελέγξει και όχι αυτούς που την διατάζουν να ελέγξει...
-------
Σ.Δ.  

www.diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus