Διυλιστήριο: Ποιός το έκανε; Η ψηφοφορία ψάχνει να βρει την καλύτερη αστυνομική ιστορία που γράφτηκε ποτέ..

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ποιός το έκανε; Η ψηφοφορία ψάχνει να βρει την καλύτερη αστυνομική ιστορία που γράφτηκε ποτέ..

Συγγραφείς σαν την Agatha Christie (τη δημιουργό του Ηρακλή Πουαρώ) και τον Arthur Conan Doyle (δημιουργός του Σέρλοκ Χολμς) θα μονομαχήσουν σε μια μεγάλη ψηφοφορία για να βρεθεί η καλύτερη αστυνομική ιστορία που γράφτηκε ποτέ. Μαζί τους και ο Raymond Chandler (ο συγγραφέας του φημισμένου βιβλίου The Big Sleep, πουεπινόησε τον διάσημο ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου) και πολλοί άλλοι συγγραφείς αστυνομικών ιστοριών.

Agatha Christie Photo: Illustrated London News
Η Εταιρεία Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας έχει ζητήσει από τα 600 μέλη της, όλα συγγραφείς, να επιλέξουν ότι εκείνοι θεωρούν ως το καλύτερο δείγμα αστυνομικής ιστορίας, σε όλα αυτά τα χρόνια της αστυνομικής λογοτεχνίας, με το νικητή-συγγραφέα να αποκαλύπτεται στα πλαίσια του εορτασμού της 60ης επετείου για την ίδρυση της εν λόγω Εταιρείας.
Ανάμεσα στα βιβλία που πρόκειται να διαγωνιστούν στη ψηψοφορία που έχει τον τίτλο Ποιός το έκανε; συμμετέχουν δύο αστυνομικές ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι το Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές-που γράφτηκε το 1934 και Η Δολοφονία του Ρότζερ Ακρόιντ- που εκδόθηκε το 1926.
Ο συναγωνισμός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρός, καθώς ο Αμερικανός συγγραφέας Raymond Chandler συμμετέχει επίσης με δύο περίφημες αστυνομικές ιστορίες τον Μεγάλο Ύπνο-The Big Sleep- από το 1939 και τονΜακρύ Αποχαιρετισμό- The Long Goodbye- του 1953.
 Ο Arhtur Conan Doyle συμμετέχει με Το Σκυλί των Μπάσκερβιλ- The Hound of the Baskervilles- ένα αστυνομικό θρίλερ του 1902, ενώ επίσης, συμμετέχουν και πιο πρόσφατα έργα όπως Η Σιωπή των Αμνών- του Thomas Harris.
Η Σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία που γνώρισε μεγάλη διεθνή άνθηση τα τελευταία χρόνια δε συμμετέχει περιέργως σε αυτήν τη ψηφοφορία.
Η ψηφοφρία θα επιλέξει επιπλέον και τις καλύτερες αστυνομικές σειρές με τον καλύτερο αστυνομικό συγγραφέα. Σε αυτό το κομμάτι περιλαμβάνονται οι ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι με τον Ηρακλή Πουαρώ και οι ιστορίες του Σέρλοκ Χόλμς του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ.
Ο Alison Joseph πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, πιστεύει ότι η συγκερκιμένη ψηφοφορία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αφορά ένα παραγνωρισμένο αλλά τόσο δημοφιλές λογοτεχνικό είδος. Τα μέλη της Εταιρείας μάλιστα, έχουν δεχτεί με μεγάλο ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη ψηφοφορία για το ποιος θα είναι τελικά ο νικητής σε αυτόν τον σκληρό διαγωνισμό, όπου συμμετέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αστυνομικού είδους.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν επίσημα στις 5 Νοεμβρίου από τα Foyles Βookshop στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: The Telegraph
Μετάφραση- Επιμέλεια Κειμένου: Ευάγγελος Κουσιάδης Συγγραφέας- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
 info@kousiadis.gr

Μερικές προτάσεις του Biblioland παρακάτω:

Μάρτυς κατηγορίας ( Εκδόσεις Δωδώνη)

Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρώ, Β' ( Εκδόσεις Λυχνάρι )

Ένα άλλοθι για τρία εγκλήματα ( Εκδόσεις Λυχνάρι )

Η επιστροφή του Σέρλοκ Χολμς ( Εκδόσεις Ερατώ )



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus