Διυλιστήριο: "Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα,Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο"

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

"Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα,Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο"

"Απ' όλους τους λαούς της γης, οι μόνοι που ξέρουν να ζουν είναι οι Έλληνες, διότι ονειρεύτηκαν το όνειρο της ζωής καλύτερα." Goethe...
Μπορεί να αναφερόταν στους Αρχαίους Έλληνες, αλλά να, δες, χιλιάδες χρόνια μετά μιλούμε την ίδια γλώσσα -ακριβέστερα: την εξέλιξή της, καθώς η γλώσσα είναι κάτι ζωντανό και δυναμικό. Η γλώσσα μας, λοιπόν, είναι ο ομφάλιος λώρος με το Φως. 
Είναι η ολόφωτη οδός προς την αυτογνωσία και την δημιουργία.
 "Μονάχη έγνοια, η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου". 
Μονάχη έγνοια! Το έγραψε ο Ελύτης, που μετρούσε κάθε λέξη με το μοιρογνωμόνιο. 

Γλώσσα. Μέσα της έχει και το Άλφα, και το Ωμέγα!
Όχι, δε νοσταλγούμε όνειρα άλλων εποχών, δεν ψάχνουμε καταφύγιο σε περασμένα μεγαλεία (και διηγώντας τα να κλαις...). Τα όνειρά μας είναι σημερινά, αλλά τα σμιλεύουμε (καθώς είναι καθημερινά υπό διαμόρφωση) ΚΑΙ με "χθεσινά", δοκιμασμένα, χαλύβδινα εργαλεία. Που 'ναι ανθεκτικά σαν την Πίστη μας. Την Πίστη πως τούτος ο λαός έχει σημαντική αποστολή για τον κόσμο. Για τον Άνθρωπο.

Και, Θεέ μου, τί ευτυχία! Είμαστε τόσοι πολλοί με τα ίδια όνειρα! Σας ευχαριστώ που υπάρχετε, παίδες. (Αεί) Παίδες Ελλήνων!

"Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα,Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο". Άγγελος Σικελιανός.

Ελλάδα. Κόσμημα. Κόσμος.
....
Γιώργος Σγούρδος Λωζάννη
twitter.com/sgourdos  

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 2Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

2 Comments

comments powered by Disqus