Διυλιστήριο: Περικοπές σε ΔΕΚΟ, ευγενή ταμεία

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Περικοπές σε ΔΕΚΟ, ευγενή ταμεία

Αναδιαρθρώσεις δημοσίων επιχειρήσεων και κατάργηση προνομιακών συνταξιοδοτικών καθεστώτων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των επόμενων ετών.

Την ίδια ώρα, πηγές της Κομισιόν εξέφραζαν τη δυσφορία τους για τις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας πως ούτε η τρόικα ζήτησε οριζόντια μέτρα. Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής θα προέλθει από την αναδιάρθρωση δημοσίων οργανισμών και στοχευμένες περικοπές εξαιρέσεων στο ασφαλιστικό σύστημα.

Στο στόχαστρο βρίσκονται  οι υψηλές συντάξεις που δίνονται ειδικά ταμεία, όπως αυτό της ΔΕΗ, αλλά και οι εξαιρέσεις από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ. Κοινοτικές πηγές επέμειναν ότι το 2014 απαιτούνται μέτρα 1 έως 2 δισεκ. ευρώ, με στοχευμένες παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών (π.χ. αμυντικός προϋπολογισμός) ή διαρθρωτικές παρεμβάσεις όπως κλείσιμο ζημιογόνων επιχειρήσεων.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus