Διυλιστήριο: ΗΠΑ: Σας κατασκοπεύουμε όπως το κάνουν όλοι.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Σας κατασκοπεύουμε όπως το κάνουν όλοι.

Νέες διαστάσεις παίρνει το πρόγραμμα παρακολουθήσεων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Le Monde που δείχνουν ότι μόνο μέσα σε ένα μήνα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) προχώρησε σε περισσότερες από 70 εκατομμύρια εγγραφές τηλεφωνικών δεδομένων στην Γαλλία. Οι πληροφορίες προκαλούν «σοκ» και «απαιτούν εξηγήσεις» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στο τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1.

Ένα από τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της Le Monde επισημαίνει ότι κατά το διάστημα 8 Φεβρουαρίου - 8 Μαρτίου 2013, η NSA συγκέντρωσε σε ολόκληρο τον κόσμο 124,8 δισεκατομμύρια τηλεφωνικά δεδομένα και 97,1 δισεκατομμύρια δεδομένα από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στην Ευρώπη, μόνο η Γερμανία και η Βρετανία ξεπερνούν τη Γαλλία σε αριθμό υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

H Κέιτλιν Χέιντεν, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, απαντώντας στα αιτήματα της γαλλικής κυβέρνησης ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν δήλωσε:

«Δεν θα σχολιάσουμε δημοσίως όλες τις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών. Έχουμε πει με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν πληροφορίες για το εξωτερικό κατά τον ίδιο τρόπο με όλες τις χώρες».
(Φανταστείτε τι γίνεται)
«Όπως δήλωσε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αρχίσαμε να επανεξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να εξισορροπήσουμε τις δικαιολογημένες ανησυχίες των συμπολιτών και των συμμάχων μας για την ασφάλειά τους και τις ανησυχίες που συμμερίζονται όλοι οι άνθρωποι όσον αφορά το θέμα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής τους», πρόσθεσε.  
Πληροφορίες από tvxs

Επιμέλεια: www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus