Διυλιστήριο: ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!

Τη δυνατότητα να εκχωρούν στο δημόσιο ακίνητα προκειμένου να εξοφλούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία θα έχουν οι φορολογούμενοι. Αυτό προβλέπει διάταξη του υπό κατάρτιση φορολογικού νομοσχεδίου η οποία στοχεύει στο να δώσει διέξοδο σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αλλά δεν έχουν ρευστό για να εξοφλήσουν τα φορολογικά χρέη τους. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα έχουν τις εξής δύο δυνατότητες:

- πρώτον, θα μπορούν να προχωρούν στην πώληση ακινήτου τους σε τρίτο ο οποίος όμως θα αναλαμβάνει και την εξυπηρέτηση του χρέους τους προς την εφορία. Με το σημερινό καθεστώς επιτρέπεται μόνο η εξόφληση του χρέους με παρακράτηση του τιμήματος ενώ με το νέο καθεστώς θα μπορεί το χρέος να ρυθμιστεί και να αναλάβει την εξυπηρέτηση του ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου.

- δεύτερον, οι οφειλέτες του δημοσίου θα έχουν την δυνατότητα να εκχωρήσουν στο δημόσιο ακίνητά τους προκειμένου να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές. Η αξία των ακινήτων σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα προκύπτει με ειδικό υπολογισμό ενώ στις περιπτώσεις που η αξία του υπερβαίνει την οφειλή του φορολογούμενου η διαφορά δεν επιστρέφεται στον οφειλέτη αλλά θα διαγράφεται υπέρ του δημοσίου. Προϋπόθεση και για τις δύο παραπάνω δυνατότητες είναι να αποδείξει ο φορολογούμενος ότι δεν έχει άλλο τρόπο εξόφλησης των οφειλών του πέραν της εκχώρησης των ακινήτων του. Με άλλα λόγια θα πρέπει να μην διαθέτει μετρητά και επαρκή εισοδήματα για την εξόφληση των οφειλών του.

Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου καθίσταται υποχρεωτική η εξόφληση του ενιαίου φόρου ακινήτων που σχεδιάζεται για το 2014 προκειμένου να μεταβιβαστεί ένα ακίνητο. Μάλιστα υπεύθυνη για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης καθίστανται οι συμβολαιογράφοι . Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρήθηκε υποχρέωση οι συμβολαιογράφοι θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι εξετάζονται η παραπάνω δυνατότητες προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι έχουν χρέη προς το δημόσιο και απειλούνται με ποινικές διώξεις για αυτά.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus