Διυλιστήριο: Süddeutsche: Θα πρέπει να λυπάται κανείς τον Στουρνάρα. Εμάς ποιος θα μας λυπηθεί ;;;;

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Süddeutsche: Θα πρέπει να λυπάται κανείς τον Στουρνάρα. Εμάς ποιος θα μας λυπηθεί ;;;;

Τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα κρατικά χρέη στην ΕΕ και την Ευρωζώνη καταδεικνύουν μείωση των πρώτων και περαιτέρω αύξηση των δευτέρων.

Η Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, προειδοποιεί ότι «η διαδικασία προσαρμογής θα διαρκέσει ακόμη χρόνια» ενώ, παράλληλα, η αντίσταση απέναντι στις «απαραίτητες προσαρμογές παραμένει απαράλλακτα ισχυρή». Ο αρθρογράφος διακρίνει στα τελευταία στατιστικά στοιχεία ενδείξεις ότι η διαδικασία ανάκαμψης βρίσκεται σε «σωστό δρόμο», κάτι που δεν βλέπει, ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας:

«Στην Ελλάδα, με το χρέος της στο 160%, δεν αναγνωρίζει κανείς ότι θα σταθεί κάποτε στα πόδια της. Κάθε μικρή ανάπτυξη και κάθε μείωση του ελλείμματος ξεθωριάζει μπροστά σε αυτό το γιγάντιο βουνό. Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποφευχθεί η ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Σχετικό σχόλιο της εφημερίδας του Μονάχου αναφέρεται στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών: «Θα πρέπει κανείς να λυπάται το Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο μιλά για τον προσεχή μισό χρόνο. ‘Κόλαση μέχρι τον Ιούνιο’ δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές, οι οποίοι εντόπισαν και πάλι μία νέα τρύπα χρηματοδότησης».
 
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus