Διυλιστήριο: Σε χωματερή των χημικών της Συρίας μετατρέπουν την Βόρειο Ήπειρο (Αργυρόκαστρο) οι ΗΠΑ!

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σε χωματερή των χημικών της Συρίας μετατρέπουν την Βόρειο Ήπειρο (Αργυρόκαστρο) οι ΗΠΑ!

Οριστική φαίνεται ότι είναι η μυστική συμφωνία με την κυβέρνηση του αλβανική κυβέρνηση του Έντι Ράμα έκλεισαν οι ΗΠΑ για την μεταφορά και αποθήκευση στην Βόρειο Ήπειρο των χημικών όπλων της Συρίας στις υπόγειες σήραγγες που υπάρχουν στη Μαμαλία, της επαρχίας Αργυροκάστρου εκεί όπου βρίσκονται τα ορυχεία λιγνίτη, όπου χιλιάδες Έλληνες άφησαν την τελευταία τους πνοη εργαζόμενοι υπό απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ε.Χότζα.

Επίσης ο κίνδυνος ρύπανσης του Αώου ποταμού και του Ιόνιου είναι άμεσος και υπαρκτός καθώς έγκυροι επιστήμονες της Αλβανίας αμφισβητούν σφόδρα την στεγανότητα των εν λόγω υπόγειων εγκαταστάσεων.

Πρακτικά υπάρχει κίνδυνος περιβαλλοντικής ερημοποίησης ολόκληρης της Ηπείρου, αλλά και του Ιονίου σε περίπτωση διαρροής ακόμα και μέσω του υδροφόρου ορίζοντα των χημικών ουσιών των παλαιών σοβιετικών χημικών βλημάτων με τα οποία ήταν εξοπλισμένος ο συριακός Στρατός

Προ διημέρου πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη σε περιοχές του αλβανικού νότου ο Αναπληρωτής Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα και επισκέφτηκε ακριβώς αυτή την περιοχή που κατοικούν οι Έλληνες της Αλβανίας στο Τεπελένι όπου ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε μετά από σκληρές μάχες το 1940-1'41

Ταυτοχρόνως έχει ξεσπάσει και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Μπερίσα και Ράμα με τον πρώτο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον δεύτερο να υποχρεώνεται σε διάψευση μέσω τηλεοπτικών διαγγέλματος.

Σύμφωνε με τον Paul Walker, από τον Διεθνή Πράσινο Σταυρό, στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ότι η Αλβανία έχει συμφωνήσει για την καταστροφή των χημικών όπλων.

Η αντιπολίτευση της γείτονος επιμένει ότι ο Ράμα προχώρησε στην εν λόγω συμφωνία κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη.

Από ελληνικής πλευράς δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία αντίδραση...

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus