Διυλιστήριο: Κομισιόν: «Πράσινο φως» στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι

Το πράσινο φως για την καλλιέργεια νέας ποικιλίας μεταλλαγμένου καλαμποκιού της Pioneer-DuPont (με την ονομασία 1507) έδωσε την Τετάρτη η Κομισιόν. 
Η πρόταση θα τεθεί στο τραπέζι των υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Greenpeace, ωστόσο, υποστηρίζει ότι μια τέτοια απόφαση έχει καταστροφικές συνέπειες για το οικοσύστημα.

«Πιστεύουμε ότι η Κομισιόν συμπεριφέρεται ανεύθυνα προτείνοντας τη νομιμοποίηση μιας καλλιέργειας που έχει αποδεδειγμένα βλαβερές επιπτώσεις σε σημαντικά έντομα όπως η πεταλούδα και ο σκώρος. Και για την οποία δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία όσον αφορά την επίδρασή τους στους επικονιαστές, όπως οι μέλισσες. Επιπλέον, θα ενθαρρύνει τη χρήση ενός φυτοφαρμάκου που είναι τόσο τοξικό ώστε η χρήση του να βρίσκεται τη διαδικασία κατάργησης» δήλωσε ο Μάρκο Κοντιέρο από την οργάνωση στις Βρυξέλλες.
σχόλιο: άλλη μια φορά  έγινε η χάρη στα μεγάλα συμφέροντα που προωθούν την νέα τάξη

Ο αρμόδιος Επίτροπος υγείας Τόνιο Μποργκ, τόνισε ότι με την επίμαχη πρόταση κάθε κράτος μέλος θα μπορεί να αποφασίζει αν θα επιτρέπει την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων σπόρων ή όχι.

«Αυτή η πρόταση θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να περιορίσουν ή να απαγορεύσουν την καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένων στα εδάφη τους για άλλους λόγους από εκείνους που σχετίζονται με τους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον».

Για να εγκριθεί η πρόταση χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία από τα κράτη μέλη.
Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα απαγορεύεται η καλλιέργεια και η εμπορία μεταλλαγμένων προϊόντων.
πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus