Διυλιστήριο: Νέα από τον κόσμο...με μια ματια

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Νέα από τον κόσμο...με μια ματια

ΕΥΡΩΠΗ

Αλβανία: Εντοπίστηκε πετρέλαιο σε βάθος 5,5 χιλιομέτρων
Οι πετρελαϊκές εταιρείες «Royal Dutch Shell» και η «Petromanas Energy Inc.», ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της πρώτης δοκιμής στο πηγάδι «Shpiragu 2» και έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου.
Οι εργασίες δοκιμής άρχισαν στα μέσα Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των δύο εταιρειών το απόθεμα υπολογίζεται σε 800 μέχρι 1300 βαρέλια ημερησίως με πυκνότητα από 35 έως 37 βαθμούς API καθώς και 2 έως 5 mmcfd αερίου ημερησίως.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Petromanas, Glenn McNamara, αξιολόγησε ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν τη δυνατότητα εξόρυξης πετρελαίου στην Αλβανία.
«Αναμένουμε την επόμενη αξιολόγηση, προκειμένου να έχουμε μια πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων κατασκευής ταμιευτήρα», είπε ο Glenn McNamara.
Στο φρεάτιο στο Spiragu 2 το τρυπάνι έφθασε στα 5.535 μέτρα, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.
άρθρα και σκέψεις

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο στρατηγός Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σίσι, της Αιγύπτου, επιδιώκει να υπογράψει μια σύμβαση για την ασφάλεια της Διώρυγας του Σουέζ στην ισραηλινή εταιρεία «Seagull Maritime Security».
Η εταιρεία είναι γνωστή και εργάζεται στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και τον Ινδικό Ωκεανό.
Το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera και η αιγυπτιακή «Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (που πίσω της βρίσκεται το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ελευθερίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) αναφέρουν την είδηση ως σκάνδαλο σχετικά με τις προθέσεις του Στρατηγού Σίσι, για τη Διώρυγα του Σουέζ.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008. Ραχοκοκαλιά της είναι οι βετεράνοι των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων και του ναυτικού. Διευθυντής είναι ο πρώην διοικητής του ναυτικού των Ισραηλινών κομάντος, Κφιρ Μάγκεν. Συμμετέχει, επίσης, ο πρώην διοικητής του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Ελίεζερ Μάρομ.
Στην εταιρεία, επίσης, δραστηριοποιούνται ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ (Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ), Αμί Αγιαλόν και πολλά άλλα εξέχοντα άτομα του στρατού.
Οι υποστηρικτές της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» στη σελίδα τους στο Facebook έχουν εναντιωθεί με την πληροφορία αυτήν και επισημαίνουν ότι τα στελέχη της εταιρείες ασφαλείας τηρούν στενούς δεσμούς με τον ισραηλινό στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας.
άρθρα και σκέψεις


Σοκ από την είδηση ότι ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο
Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο ιστορικός ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, δολοφονήθηκε με ραδιενεργές πολώνιο.
Σύμφωνα με την έρευνα Ελβετών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενήργησαν στη σορό του Αραφάτ, αποδεικνύουν ότι τα επίπεδα πολωνίου, ήταν 18 φορές υψηλότερα του φυσιολογικού.
Η ομάδα των ελβετών επιστημών παρέδωσε το πόρισμα στη χήρα του Αραφάτ, Σούχα, καθώς και σε εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής.
Η χήρα του Αραφάτ έκανε λόγο για συνωμοσία, χωρίς να κατονομάζει όμως τους υπεύθυνους.
Οι υποψίες πάντως, στρέφονται κυρίως στο Ισραήλ, το οποίο από το 2002 έπαψε να αναγνωρίζει τον Αραφάτ ως συνομιλητή, βομβαρδίζοντας μάλιστα το αρχηγείο του στη Ραμάλα και κρατώντας τον εγκλωβισμένο τα τελευταία δυόμισι χρόνια της ζωής του.
euronews

ΑΣΙΑ

Δυσαρεστημένοι οι Τούρκοι Στρατιωτικοί από την αντιπυραυλική επιλογή της Κίνας
Οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι δυσαρεστημένοι από την επιλογή της κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας για την αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας.
Σύμφωνα με αυτούς, τα κινεζικά συγκροτήματα είναι μεν φθηνά, αλλά, δεν έχουν δοκιμασθεί σε μάχη, σε αντίθεση με τα συστήματα Patriot, αμερικανικής παραγωγής, σημειώνει η εφημερίδα «Today's Zaman».
Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα, ότι στη συνάντηση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Miller, στην Άγκυρα, οι Τούρκοι στρατηγοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιλογή του κινεζικού συγκροτήματος και εξέφρασαν επίσης και τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία απέτυχε να υποβάλει μια ανταγωνιστική προσφορά για τη μεταφορά της τεχνολογίας.
Η Ουάσιγκτον, συνεχίζει ενεργά τη διπλωματική πίεση προς την Τουρκία για την έκβαση του διαγωνισμού.
Η τουρκική εφημερίδα, «Hürriyet Daily News», ανέφερε ότι η Τουρκία δέχθηκε επισκέψεις ικανού αριθμού υψηλόβαθμων εκπροσώπων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου.
Έτσι, μετά την επίσκεψη του Jim Miller, ήρθε στην Τουρκία και ο αναπληρωτής βοηθός Γενικός Γραμματέας, Frank Rose, με αρμοδιότητα το Διάστημα και την Αμυντική Πολιτική, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα του Ρέγκνουμ.
άρθρα και σκέψεις


Ιαπωνία: Γιγαντιαία επιχείρηση απομάκρυνσης ράβδων ραδιενέργειας
Μία εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση απομάκρυνσης 1.000 ράβδων ραδιενέργειας, ξεκίνησε στην Φουκουσίμα.
Οι επιστήμονες προσέγγισαν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που βρίσκονται στο κομμάτι του εργοστασίου το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη, που σημειώθηκε αμέσως μετά το καταστροφικό τσουνάμι, το Μάρτιο του 2011.
Οι ράβδοι ραδιενέργειας είναι μήκους 4 μέτρων και περικλείουν σφαιρίδια ουρανίου, τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι έχουν υποστεί ζημιά από την έκρηξη.
Η όλη επιχείρηση αναμένεται ότι θα διαρκέσει περισσότερο από 6 μήνες.
Οι μηχανικοί που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την ριψοκίνδυνη αυτή αποστολή, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαρροής και να διασφαλίσουν ότι οι ράβδοι δεν θα εκτεθούν στον ατμοσφαιρικό αέρα.
Αμέσως μετά την απομάκρυνση τους από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, οι ράβδοι θα τοποθετηθούν σε δεξαμενή νερού, με ειδικό ψυκτικό σύστημα.
euronews


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus