Διυλιστήριο: Δεν ταιριάζει στην Ευρώπη η σημερινή της ηγεσία

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Δεν ταιριάζει στην Ευρώπη η σημερινή της ηγεσία

Δεν ταιριάζει στην Ευρώπη η σημερινή της ηγεσία. Δεν νομίζω ότι είναι αυτοί οι άνθρωποι το Ιστορικό Πολιτικό προϊόν, η αντιπροσώπευση της, αυτό που έχει ανάγκη. Πολύ περισσότερο δεν νομίζω ότι η Γερμανική ομάδα από την Δωροθέα Μέρκελ και τον Σόιμπλε έως τους Σοσιαλδημοκράτες διακρίνεται για την διανοητική πολιτική καλλιέργεια της, την Ευρωπαικότητα της, την παιδεία της. Αυτός ο ακαλλιέργητος επαρχιώτικος και μυωπικός Εθνικισμός, τους οδηγεί εκτός των πολλών άλλων σε δηλώσεις για την γέννηση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας στην Ελβετία. Οι «αντιπαραθέσεις» αυτές άρχισαν εδώ και χρόνια. Τώρα εκδηλώνονται με αυτήν την πλεγματική θρασύτητα. Δυστυχώς με την χρήση του Μάρκου, του Ευρώ και του Δολαρίου επεβλήθη στην Ελλάδα μια πολιτική ΔεξιόΑριστερή κακιστοκρατία η οποία δημιουργεί κενό Ελληνικής απάντησης, αντιπροσώπευσης, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό πεδίο στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Μια επαρκής και ηγεμονική διανοητικά Ελληνική πολιτική αντιπροσώπευση θα απαντούσε ότι έχουν δίκαιο.
Η θεσμική Αρχιτεκτονική της Ελβετικής Δημοκρατίας έχει την προέλευση της στο Νησί των Φαιάκων, στον Ιωάννη Καποδίστρια.
Στην Κέρκυρα όμως επίσης οι Γερμανοί ως Κυβερνήσεις και ως λαός έχουν ένα χρέος που δεν διαγράφηκε και ακόμη τους ντροπιάζει. Μιλώ για το κατεστραμμένο Θέατρο της Κέρκυρας. Στο κείμενο για τις σχέσεις «Ελλάδας – Γερμανίας – Ευρώπης» στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία» αναφέρομαι στο ιστορικό θέατρο της Πόλης. Μια νέα Ελληνική ηγεσία θα μπορούσε να οικοδομήσει μια μεγάλη Πολιτική αρχίζοντας από το Ιστορικό Θέατρο.

Toυ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus