Διυλιστήριο: Συρία:Ο στρατός κατέλαβε την στρατηγικής σημασίας πόλη Καράχ - Συμφωνία με ρωσική εταίρια για αναζήτηση πετρελαίου

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συρία:Ο στρατός κατέλαβε την στρατηγικής σημασίας πόλη Καράχ - Συμφωνία με ρωσική εταίρια για αναζήτηση πετρελαίου

το διυλιστήριο λέει: Εαν τελικά καταφέρει το καθεστώς του Ασάντ να επιβιώσει θα είναι μεγάλο πλήγμα για τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων...

Το συριακό πρακτορείο Sana δημοσίευσε τη στρατιωτική δήλωση: «Ο γενναίος στρατός μας έχει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Καράχ, μετά την εξάλειψη των υπολειμμάτων των ομάδων των τρομοκρατών στην περιοχή».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Συρίας ‘Αλ Ουατάν’, έγραψε ότι ο στρατός εισέβαλε στην πόλη από διάφορες κατευθύνσεις και «ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος από αυτήν».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι σφοδρές μάχες στην πόλη και στο κοντινό χωριό Νάμπεκ συνεχίζονται.

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν πολλοί τρομοκράτες και ορισμένοι από αυτούς συνέχισαν να αντιστέκονται και κρύβονται, τώρα, σε σπίτια.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι τρομοκράτες είναι αρκετά αποθαρρυμένοι μετά την είδηση ότι ο στρατός έχει κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού στην πόλη Χομς.

Εντωμεταξύ η κυβέρνηση της Συρίας ενέκρινε, χθες, τη σύμβαση για την εξερεύνηση της υφαλοκρηπίδας και την υπεράκτια αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της χώρας, με τη ρωσική εταιρεία SoyuzNefteGaz.
Η σύμβαση έχει υπογραφεί μετά από διαπραγματεύσεις που έγιναν από το συριακό υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικών Πόρων και την υπεύθυνη ομάδα διαχείρισης της ρωσικής εταιρείας, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus