Διυλιστήριο: ''Τα Μυλέλια''. Τα ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

''Τα Μυλέλια''. Τα ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά που κάνουν το γύρο του κόσμου.

 «Τα Μυλέλια» δημιουργήθηκαν το 1992 όταν η Χριστίνα Παντελεημονίτη αναπαλαίωσε έναν νερόμυλο 305 ετών στην Λέσβο, κάνοντας τον να λειτουργεί ξανά.

Μετά από έρευνα πολλών μηνών και σκληρής προσωπικής δουλειάς, ο νερόμυλος ξεκίνησε να δουλεύει, όπως ακριβώς λειτουργούσε, παράγοντας 150 κιλά αλεύρι ημερησίως. Αμέσως έγινε πόλος έλξης για το νησί και άρχισε να προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Επειδή οι επισκέψεις στον νερόμυλο είχαν την μορφή της φιλοξενίας, αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να καλύψει τα έξοδα θα ήταν η πώληση του αλευριού. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Οι φούρνοι δεν ήταν συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν αλεύρι σκληρό. Γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα πάντα φτιάχνουμε ζυμαρικά στη προσπάθεια να συντηρήσουμε τα αυγά και το γάλα μας κατά την διάρκεια της νηστείας του δεκαπενταύγουστου, προχώρησε στην αξιοποίηση του αλευριού παράγοντας ζυμαρικά σε 40 διαφορετικές γεύσεις και σχήματα.

Σήμερα «Τα Μυλέλια» προσφέρουν μια ποικιλία από 150 διαφορετικά εξειδικευμένα προϊόντα διατροφής, όλα φτιαγμένα με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής αλλά σε γεύσεις του σήμερα.

Τα προϊόντα πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο σε μικρά ντελικατέσεν. Δεκαπέντε από τα προϊόντα της εταιρείας έχουν κερδίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Η εταιρεία λειτουργεί ένα δεύτερο αναπαλαιωμένο νερόμυλο στην Ακράτα, η οποία απέχει περίπου 150 χλμ από την Αθήνα. Οι δύο νερόμυλοι έχουν φιλοξενήσει πάνω από τριάντα πέντε χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, την παράδοση, την αξιοποίηση της γεωργικής παραγωγής και την επιχειρηματικότητα.

Η χρήση παραδοσιακών μεθόδων για τη δημιουργία νέων συνταγών που θέλουν να ικανοποιήσουν τη γκουρμέ κουζίνα και παράλληλα τις υγιεινές γεύσεις αποτελεί την καινοτομία της εταιρείας.

Κατά μέσο όρο, τριάντα νέα προϊόντα παρουσιάζονται κάθε χρόνο. Όλα τα προϊόντα είναι 100% φυσικά, χωρίς συντηρητικά και η παραγωγή βασίζεται στις αλάθητες τεχνικές συντήρησης του παρελθόντος, όπως η ξήρανση των ζυμαρικών, η αποστείρωση και η παστερίωση για τα προϊόντα σε βάζα. Το παρθένο ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, η ζάχαρη, το λικέρ, το μέλι είναι τα καλύτερα φυσικά συντηρητικά.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/ 
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus