Διυλιστήριο: 1819, Ιανουαρίου 10, Κωνσταντινούπολις. ("Αφιερωτικό γράμμα" Φιλικής Εταιρείας)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

1819, Ιανουαρίου 10, Κωνσταντινούπολις. ("Αφιερωτικό γράμμα" Φιλικής Εταιρείας)

Ένα από τα "Αφιερωτικά γράμματα" της Εταιρείας των Φιλικών (Φιλικής Εταιρείας). Χωρίς σχόλιο...
 
1819, Ιανουαρίου 10, Κωνσταντινούπολις

9 Δημήτριε Ανάγνο,

Καταντήσας εις ηλικίαν χρόνων 38 δεν ημπόρεσα να φανώ εις το σχολείον της πατρίδος ωφέλιμος, τώρα δε ευκολυνθείς, χάριτι θεία, σας στέλνω δια του κυρ Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου (σ.σ. ιδρυτικό μέλος της Φ.Ε. από την Ανδρίτσαινα Αρκαδίας) γρόσια εκατόν πεντήκοντα, τα οποία λαμβάνοντες παρά του ιδίου θέλετε να μεταχειρισθή εις βοήθειαν των πτωχών νέων της πατρίδος μας, υποσχόμενος αυτοίς ακολούθως (όταν με πληροφορήση δια την ευκταίαν απόδοσίν των) ότι θέλω τους βοηθήσει μ' όλην την δύναμιν και κατάστασίν μου, και είθε ο Κύριος να με αξιώση να εκτελέσω την υπόσχεσίν μου.

Σας ασπάζομαι μ' όλο το σέβας και μένω
πρόθυμος εις τους ορισμούς της
Δημήτριος Δόρδος

Από το βιβλίο της Ακαδημίας Αθηνών "Η Φιλική Εταιρεία -υπό Ε.Γ. Πρωτοψάλτη" (1964). Αγαπητοί μου φίλοι, συγχωρήστε μου που έκανα την αντιγραφή στο μονοτονικό. Η φωτογραφία είναι από το ανωτέρω βιβλίο (πρόκειται για φωτοτυπία από το Γενικό Αρχείο του Κράτους).

Για την αντιγραφή,
Γιώργος Σ.
Λωζάννη
twitter.com/sgourdos  

www.diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus