Διυλιστήριο: Δεν βγαίνω βρε μάνα μου!

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Δεν βγαίνω βρε μάνα μου!

Τι κόσμο θα φτιάξουμε για τα παιδιά μας ;
32.000€ είναι το δημόσιο χρέος που αντιστοιχεί σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Βάλε και άλλα τόσα από ιδιωτικό χρέος (στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες κλπ). Μια 70άρα στο νερό.

Και 2.000 € δόση να βάζαμε το χρόνο (ας πούμε ότι αυτά θα περίσσευαν εάν είχαμε δουλειές όλοι μας) θα θέλαμε 35 χρόνια για την περίπτωση που σήμερα κάναμε “άτοκο” διακανονισμό και δεν θα ξαναδανειζόμασταν!

Συνυπολογίζοντας την ανεργία, τον μηδενισμό της ανάπτυξης, την αργοπορία επανεκκίνησης λόγω του κακού οικονομικού περιβάλλοντος, τους εξαντλητικούς φόρους και τόσους άλλους παράγοντες ακόμα, το πρόβλημα είναι όχι απλά άλυτο (πρόβλημα που δεν έχει βρει λύση ακόμα) αλλά αποδεδειγμένα αδύνατο να επιλυθεί.

Εγώ δεν είμαι οικονομολόγος. “Απλή αριθμητική με ΦΠΑ και τόκους” έμαθα στο πεζοδρόμια και στην πιάτσα. Όποιος με πείσει ότι μπορεί να υπάρξει λύση με σταδιακή αποπληρωμή, χωρίς να μου μιλήσει για 5 γενιές μετά, θα είναι μάγκας.

Ένα λάθος κάνουμε απλά. Βάζουμε τα λεφτά πάνω από τον άνθρωπο. Ενώ θα έπρεπε να κάνουμε το ανάποδο. Έννοιες όπως “αγορές”, “τράπεζες”, “νομισματικό σύστημα” είναι πιο σημαντικές από τις λέξεις, “άνθρωπος”, “λαός”, “χώρα”, “κοινωνία”, “δημοκρατία”, “ειρήνη”.

Τα έχουμε φέρει όλα τούμπα. Έχουμε χάσει το μέτρο και την σύνεση. Κρίνουμε τον άλλον μόνο από τα χρήματα που έχει και ουχί από το τι γνωρίζει και τι ποιεί. Κρίνουμε τον άλλον από το πόσα βγάζει και όχι από τον τρόπο που τα ξοδεύει.

Το παρών σύστημα δεν μπορεί να δώσει την λύση στο πρόβλημα που αυτό δημιούργησε. Πρέπει να πάμε σε ένα άλλο. Ποιο; δεν ξέρω σήμερα. Αλλά η ιστορία θα το δείξει. Σύντομα. Ο κόσμος δεν θα αντέξει και όταν αρχίσει να κοιμάται νηστικός (ακόμα οι πολλοί κάτι έχουν να τσιμπήσουν) θα βγει στους δρόμους. Όχι για να τα σπάσει απαραίτητα. Αλλά απλά για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Αναρωτηθήκαμε ποτέ οι περισσότεροι, τι θα κάναμε πραγματικά, εάν το παιδί μας μας ζητήσει γάλα και εμείς όχι απλά δεν έχουμε διαθέσιμο στο ψυγείο, αλλά δεν έχουμε ούτε μισό ευρώ να το αγοράσουμε ;

Μην περιμένετε να κοιμίσετε τα παιδιά σας νηστικά για να ξυπνήσετε ! Αλλά ακόμα και εάν γίνει έτσι, ας σκεφτούμε ότι αυτό που θα διεκδικήσουμε θα είναι ένας νέος κόσμος με κέντρο των άνθρωπο και όχι το χρήμα.

Λοιπόν εσείς πως ονειρεύεστε τον κόσμο που θα θέλατε να φτιάξετε αύριο ;
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus