Διυλιστήριο: Πισσαρίδης: “Διαλύστε το ευρώ!”

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πισσαρίδης: “Διαλύστε το ευρώ!”

Ο νομπελίστας οικονομολόγος, κάποτε φανατικός της ευρωζώνης, δηλώνει ότι ξεγελάστηκε.

Την έκπληξη αναμένεται να κάνει, ζητώντας τη διάλυση του ευρώ, ένας από τους πιο φανατικούς μέχρι πρόσφατα, υποστηρικτές του, ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

 Ο κ. Πισσαρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail και της Telegraph, θα δηλώσει σήμερα στο London School of Economics ότι το ευρώ δημιούργησε μια «χαμένη γενιά» άνεργων νέων και πρέπει να διαλυθεί. Πλέον ο νομπελίστας καθηγητής εμφανίζεται να πιστεύει ότι το κοινό νόμισμα διχάζει την Ευρώπη και ότι «χρειάζεται δουλειά για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ευρώ στις διεθνείς αγορές και η εμπιστοσύνη που είχαν κάποτε μεταξύ τους τα κράτη της Ευρώπης».

 Ο κ. Πισσαρίδης θα δηλώσει, σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες τα εξής: 


 «Το ευρώ θα πρέπει είτε να διαλυθεί με έναν ελεγχόμενο τρόπο ή τα κύρια μέλη του θα πρέπει να κάνουν τα αναγκαία το συντομότερο δυνατό, ώστε να το καταστήσουν φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση. Δεν θα πάμε πουθενά εάν συνεχίσουμε με την τρέχουσα γραμμή μιας ad-hoc χάραξης πολιτικής και με ασυνεπείς πολιτικές ελάφρυνσης χρέους. Οι τακτικές που εφαρμόζονται τώρα για να σταθεροποιηθεί το ευρώ κοστίζουν στην Ευρώπη θέσεις εργασίας και δημιουργούν μια χαμένη γενιά μορφωμένων νέων ανθρώπων. Δεν είναι αυτό που μας υποσχέθηκαν οι ιδρυτικοί πατέρες».

 Ξεγελάστηκα... 


 Ο ίδιος ήταν από αυτούς που έδωσαν σκληρή μάχη για να ενταχθεί η πατρίδα του η Κύπρος στη ζώνη του ευρώ. Τώρα όμως εμφανίζεται να δηλώνει: «Ξεγελάστηκα. Τότε, το ευρώ φαινόταν τέλεια ιδέα. Αλλά τώρα γύρισε μπούμερανγκ. Συγκρατεί την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασία 

Πηγή: www.lifo.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus