Διυλιστήριο: Φουκουσίμα: Επιχείρηση για τον έλεγχο της μόλυνσης στη θάλασσα.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Φουκουσίμα: Επιχείρηση για τον έλεγχο της μόλυνσης στη θάλασσα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού προχώρησε, τη Δευτέρα, στην πρώτη επίσημη παραδοχή για την πιθανότητα διαρροής, μόλις μια ημέρα μετά την ευρεία νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού στις εκλογές για τη Γερουσία.
Από την πλευρά της, η ιαπωνική κυβέρνηση τόνισε ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα,
«Είμαστε ενήμεροι για την πιθανή διαρροή μολυσμένου νερού στη θάλασσα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Το υπουργείο Εμπορίου, Οικονομίας και Βιομηχανίας έχει την εντολή να ενεργήσει άμεσα για να αποτραπεί η διαρροή στον ωκεανό», τόνισε ο Γιοσιχίντε Σούγκα, γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.
Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η εταιρεία που επιβεβαίωσε τα επιστημονικά ευρήματα.
«Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας έχουν ανιχνευθεί στο έδαφος των κτιρίων. Λυπούμαστε βαθύτατα για την ανησυχία που προκαλέσαμε σε πολλούς ανθρώπους και ιδιαίτερα ζητάμε συγγνώμη από τους πολίτες της Φουκουσίμα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΤEPCO.
Ειδικά συνεργεία επιχειρούν με ενέσιμα χημικά διαλύματα στο υπέδαφος να δημιουργήσουν ένα υπόγειο φράγμα στην ακτογραμμή, που θα αποτρέψει την εξάπλωση της μόλυνσης.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, παρά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, επιθυμεί να ενεργοποιήσει εκ νέου τα πυρηνικά εργοστάσια στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθει ότι το ατύχημα έγινε τον Μάρτιο του 2011;;;!!! Και συχνα πυκνα από τότε, στα ψιλά όμως, ακούγουνται νέες διααροές στον ωκεανό. Μόνο τις εξαγωγές κατεψυγμένου ψαριού που κάνει η Ιαπωνία σε όλο τον κόσμο να σκεφτούμε,δεν θέλουμε και τίποτα άλλο.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus